Menu

Apel vozačima da na putovanja kreću u ranim jutarnjim ili večernjim satima Istaknuto

Držite odstojanje između vozila i izbjegavajte rizična preticanja.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici autoputa A-1 Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev. Radovi se u noćnim satima izvode i na petlji Jošanica, pa će se večeras od 20 sati do sutra ujutro do 06 sati saobraćati usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Danas su počeli radovi na izgradnji kružnog toka na magistralnom putu M-17 (ulaz u Hadžiće), tako da se na ovom dijelu puta saobraća usporeno.

Zbog radova na dionici Bihać-Kamenica (skretanje za poslovnu zonu) saobraćaj se obustavlja od 07 do 17 sati. Alternativni pravac je: Bihać-Vrkašić-Kamenica-Izačić.

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj) saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Kiseljak-Busovača, Lašva-Kaonik, Travnik-Vitez, Bijeljina-Šepak, Čitluk-Ljubuški, Livno-Šuica i Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja do 30 minuta, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Obustava saobraćaja u Zvorničkoj ulici danas od 18 do 23 sata zbog utakmice

U skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo (KS), a zbog provođenja mjera osiguranja bezbjednog održavanja fudbalske utakmice između FK Željezničar i FK Dinamo Minsk danas od 18.00 do 23.00 sata, doći će do izmjene režima saobraćaja.

Naime, doći će do privremene obustave saobraćaja u ulici Zvornička (od raskrsnice sa ulicama Put Mladih Muslimana - Azize Šaćirbegović do raskrsnice sa ul. Hamdije Čemerlića) što će uzrokovati i obustavu trolejbuskog saobraćaja osim na relaciji Otoka-Dobrinja.

Vrijeme potpune obustave saobraćaja u spomenutoj ulici u naznačenom terminu utvrđuju operativni organi MUP-a u zavisnosti od situacije na terenu, saopćeno je iz GRAS-a.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com