Menu

Princ iz Eleja 550x50

Ponedjeljak, 29 April 2024

Izvještaj SAD-a o ljudskim pravima: Ozbiljna ograničenja i nazadovanje u BiH

  • Objavljeno u Brcko

Godišnji izvještaj o ljudskim pravima SAD-a #2023HRR opisuje nazadovanje u poštivanju određenih temeljnih ljudskih prava u BiH, uključujući ozbiljna ograničenja slobode izražavanja i medija, nasilje i prijetnje nasiljem protiv novinara, usvajanje zakona RS-a, kriminalizaciju klevete, ozbiljne korupcije u vladi i opsežnog nasilja temeljenog na spolu.

Više...

Dedeić: Dodao nova imena o kriminalu i korupciju u Brčkom

  • Objavljeno u Brcko

Istražna akcija “Sistem”, koju su čelnici brčanske Policije i Tužilaštva bučno reklamirali kao najteži slučaj korupcije i kao grandioznu pobjedu zakona u Brčko distriktu – nakon maratonskog, jednoipogodišnjeg trajanja, okončana je tako što je Osnovni sud Distrikta odbacio optužnicu koju je Tužilaštvo podiglo protiv trojice čelnika Zavoda za planiranje, projektovanje i razvoj. Pravosnažnost ove odluke potvrdio je Apelacioni sud Distrikta. Jedan od trojice osumnjičenih, direktor Zavoda za planiranje, projektovanje i razvoj Ismet Dedeić bez okolišanja govori o detaljima pozadine propale akcije “Sistem”.

Više...

Preko "grafita" pao pokušaj skretanja sa teme prodaja fabrike Izbor

  • Objavljeno u Brcko

Proteklu sedmicu obilježila su dva značajna događaja, prva na sjednici Skupštine na kojoj se između ostalog razmatrala informacija oko prodaje zemljišta bivše fabrike Izbor, nakon čega se pokušalo preko "grafita" da skrene medijski fokus. Na osnovu molbe velikog broja građana objavljujemo zasjedanje sa iste.

Više...

EU poručila: Zaustavite stranačko zapošljavanje

  • Objavljeno u Brcko

Evropska komisija je od BiH zatražila da se prestane s praksom stranačkog zapošljavanja u državnoj službi, a zabrinuti su i zbog nepostojanja pouzdanih statističkih podataka o kvalitetu, stručnoj spremi i kriterijumima kako se postavljaju javni službenici.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com