Menu

5FA038EB 1C5B 431E AA22 C59B9442FCEF

Brčko: IPA obilježava 2 godine postojanja Istaknuto

policiaj-ipa-1200-678x381Druženjem sa građanima, upoznavanje sa radom, dobrovoljnom akcijom darivanja krvi i mnogim drugim aktivnostima obilježava se druga godina postojanja i uspješnog funkcionisanja IPA-e, Međunarodne policijske asocijacije.


“Dani IPA-e u Brčkom” naziv je manifestacije a proslava druge godine postojanja počela je okruglim stolom na temu IPA i njen razvoja u BiH. Nakon toga na Trgu mladih izložen je i štand s ciljem promocije IPA kluba.

 

“IPA je međunarodna asocijacija policajaca koja djeluje kao NVO od 1950. godine u svijetu. U BiH postoji od 2007. godine. Cilj organizacije jeste sklapanje prijateljskih odnosa između samih policajaca, razmjena iskustava. Cilj ukupne manifestacije nije samo promocija IPA-e nego i toga šta organizacija može uraditi za lokalnu zajednicu”, kazao je Mustafa Ibrišimović, predsjednik IPA Brčko distrikt BiH.


Biti član ove asocijacije znači biti dio kolektiva jedne velike policijske porodice koja postoji u svijetu, broji preko 450.000 članova organizovanih u 67 zemalja svijeta, a sama činjenica da su BiH i Brčko dio ovoga govori mnogo. Kolege na nivou države su ponosni na dosadašnji rad svojih brčanskih kolega.


“Sa gradom i klubom smo jako zadovoljni”, kazao je Miro Sučić, predsjednik sekcije IPA BiH.

 

Aktivnosti povodom dvogodišnjice postojanja biti će obogaćene i akcijom dobrovoljnog darivanja krvi, izložbom policijskih oznaka i opreme te sportskim takmičenjem na kojem će biti prisutno oko 100 članova IPA-e iz sedam zemalja.

 

(tekst/foto: BDC TV)

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com