Menu

5FA038EB 1C5B 431E AA22 C59B9442FCEF

Šef Policije Distrikta na radnom sastanku najviših dužnosnika tužilaca i policije iz BiH Istaknuto

sastanak-najviših-dužnosnika-tužilaca-i-policije-iz-BiHRadni sastanak najviših dužnosnika tužilaštva i policije iz Bosne i Hercegovine održan je u sjedištu Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) RS-a u Banjojluci.

 

Na sastanku su učestvovali glavni tužilac države, entiteta i Brčko Distrikta BiH, Specijalnog tužilaštva RS-a, direktori policijskih agencija i predstavnici VSTV-a BiH.

 

Glavne teme su bile jačanje koordinacije i saradnje između policije i tužilaca u segmentu provođenja istrage, prikupljanja dokaza i međusobne koordinacije i realizacije naredbi o provođenju istraga.

 

Također, na sastanku je razgovarano i o koordinaciji tužilaca i policije u provođenju posebnih istražnih radnji, kao vrlo sofisticiranog oblika prikupljanja dokaza, kao i provođenjima složenih istraga u kojima učestvuje više policijskih agencija.

 

Na sastanku su učestvovali glavni tužilac Tužilaštva BiH Goran Salihović i šef Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Božo Mihajlović, glavni tužilac Federacije BiH, RS i Brčko Distrikta, Zdravko Knežević, Mahmut Svraka i Zekerija Mujkanović, Specijalnog tužilaštva RS-a Miodrag Bajić, direktori SIPA-e i entitetskih policija i policije BD, Perica Stanić, Gojko Vasić, Dragan Lukač i Goran Pisić.

 

Salihović je istakao da je saradnja i koordinacija ključna za efikasnu borbu protiv svih oblika kriminala i uspostavu vladavine prava u Bosni i Hercegovini.

 

Predstavnici VSTV-a BiH, na sastanku su prezentirali određene statističke rezultate, koji ukazuju u kojem smjeru su potrebne dodatne koordinacije i komunikacija između tužilaštva i polcijskih agencija.

 

Sastanak u Banjojuci drugi je sastanak najviših dužnosnika tužiteljstava i policije iz cijele BiH i ovakve aktivnosti nastavit će se i u budućnosti, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

 

(Faktor.ba/Foto: MUP RS)

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com