Menu

3ADA5CFC 6269 428B 9E24 2043DE95EE10HEINNER 702X90

Žene iz Policije Brčko distrikta BiH prošle obuku iz upotrebe vatrenog oružja Istaknuto

pol zeDana 30.05.2018. godine u prostorijama Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova u Mostaru, održana je svečana ceremonija na kojoj je od strane Ambasadorice SAD-a u BiH Maureen Cormack, otvoren novoizgrađeni kompleks i donirana vrijedna oprema koja je instalisana u streljanu za obuku policijskih službenika/službenica.

 

 

Ovoj svečanosti prisustvovalo je osam policijskih službenica iz Policije Brčko distrikta BiH, koje su prethodno prošle dvodnevnu obuku u korištenju i rukovanju vatrenim oružjem, a koja je provedena u u Širokom Brijegu u organizaciji ICITAP-a (International Criminal Investigative Training Assistance Program) Međunarodnog programa pomoći u kriminalističkoj obuci Ministarstva pravosuđa SAD-a.

 

Tokom ceremonije otvaranja, policijske službenice iz Policije Brčko distrikta BiH prve su koristile streljanu, gdje su pokazale svoju obučenost i spremnost za obavljanje zadataka, te su imale priliku upoznati se sa ambasadoricom SAD-a.

 

http://brcko.tv

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com