Menu

vodoravno

Vlada Distrikta: Izmjene Zakona o podsticajima u privredi trebale bi poboljšati stanje Istaknuto

vlada jun 2016-06-08-101 RSV i 123 VSV-Najzanimljivija tačka jutrošnjeg zasjedanja brčanske Vlade bila je izmjena i dopuna Zakona o podsticajima u privredi koji tretira 13 amandmana, kojim bi se trebala urediti ova oblast.

 

Izmjene Zakona o podsticajima u privredi bi trebale poboljšati stanje i urediti oblast privrede kroz uvođenje tri novine. Prva je olakšica za novo zapošljavanje od pet i sedam hiljada za srednju i visoku stručnu spremu za trogodišnji posao, druga su nove investicije koje će biti stimulisane sa oko dva miliona.

 

„Treća vrlo bitna stvar kroz Zakon je subvencija certifikata, odnosno certificiranja odnosno recertificiranja, jer kao što znate EU i evropski standardi kojima se približavamo i prema kojima imamo određene obaveze nam nameću da naši privrednici budu certificirani“, ističe Damir Bulčević, šef Odjela za privredu Vlade Brčko Distrikta.

 

/federalna/

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com