Menu

DupleGige 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

Vodoravni GIF

Zoran Mamić službeno postao bjegunac od hrvatskog pravosuđa Istaknuto

b 210511020

 

Nakon što je vanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu odbilo molbu Zorana Mamića da zatvorsku kaznu izdržava u BiH, odluka o upućivanju bivšeg trenera Dinama u remetinečki zatvor postala je pravomoćna i izvršna.

 

Budući da se on do ponoći nije javio u Remetinec, sada je službeno postao bjegunac od hrvatskog pravosuđa, javlja HRT.

 

Zagrebački Županijski sud tokom dana će policiji izdati nalog za izdavanje međunarodne potjernice pa će se raspisati evropski nalog za hapšenje.

 

Nakon što se raspiše potjernica za Zoranom Mamićem, Uskok mora zatražiti da se i njemu sudi u odsutnosti, što će se dostaviti apelacionom vijeću Županijskog suda u Osijeku koji će o tome odlučivati, kazao je za Hinu glasnogovornik osječkog Županijskog suda Miroslav Rožac.

 

Dodao je da će se nakon toga zakazati datumi glavnihrasprava za drugi postupak na koji se Zoran Mamić uredno odazivao do odlaska u BiH u aprilu, nakon čega je poručio da kaznu želi odslužiti u našoj državi.

 

Podsjetimo, Zoran Mamić osuđen je na 4 godine i 8 mjeseci zatvora zbog izvlačenja novca iz Dinama.

 

Klix.ba

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com