Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

GIF BANER vodoravni

Macron naredio svim medicinskim radnicima da se moraju vakcinisati Istaknuto

macron francuska34 755x298

 

 

Emmanuel Macron, francuski predsjednik, naredio je da se svi radnici zdravstvenih službi vakcinišu do 15. septembra i zatražio je od sunarodnika da što prije prime dozu zaštite kako bi se izborili sa ponovnim rastom broja zaraženih.

U televizijskom obraćanju Macron je naveo da su obavezne i posebne Covid-19 propusnice za svakog ko želi u restoran, tržni centar ili druga javna mjesta. Kako bi dobili propusnicu, ljudi moraju biti u potpunosti vakcinisani, da imaju negativan test na koronavirus ili dokaz da su se oporavili od oboljenja. Soj delta virusa korona uzrok je novog rasta broja zaraženih u Francuskoj, neposredno nakon početka sezone ljetnjih odmora. Oko 40 posto stanovništva Francuske u potpunosti je vakcinisano, ali ima i određene skepse prema imunizaciji.

 

Macron je istakao da se Francuska ponovo suočava sa nastavkom epidemije na cijeloj teritoriji. Prema njegovim riječima, administracija će ponovo od sutra proglasiti medicinsku vanrednu situaciju, što će omogućiti više slobode za uvođenje restriktivnih mjera. 

 

Tuzlanski.ba

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com