Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

GIF BANER vodoravni

Za ulazak u Sloveniju od danas obavezan covid certifikat Istaknuto

 

Za ulazak u Sloveniju od danas važe znatno stroža pravila što znači da će putnici morati pokazati covid certifikat bez obzira odakle dolaze.

 

Certifikat podrazumijeva negativan PCR test ne stariji od 72 sata, negativan brzi antigenski test ne stariji od 48 sati, potvrdu o cijepljenju ili dokaz o prebolijevanju covida 19.

 

Zeleni digitalni certifikat EU i ekvivalentni certifikati trećih zemalja su prihvatljivi, prenio je Tanjug.

 

Slovenija prihvaća cjepiva Pfizer/Biontek, Moderna, AstraZeneka, Johnson&Johnson, kao i ruski Sputnik V i kineske vakcine Sinovac i Sinopharm.

 

Izuzeci od ovih pravila odnose se na putnike u tranzitu i vozače kamiona, vlasnike zemljišta na obe strane granice i osobe koje su u pratnji osoba mlađih od 15 godina.

 

Osobe koje ne posjeduju covid certifikat morat će provesti 10 dana u karantinu, a stranci bez potvrde i bez prebivališta u Sloveniji moći će ući u zemlju i biti u karantin jedino ako dokažu da imaju mjesto gdje će provesti desetodnevni karantin.

 

Izvor: Klix

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com