Menu

VODORAVNI 3 I 7748

Dokumentarni film “Vedad Ibišević: Ispunjeni snovi” dostupan na YouTube-u Istaknuto

 

Objavljen je dokumentarni film “Vedad Ibišević: Ispunjeni snovi”, koji se od danas može pogledati na video platformi YouTube. “Ispunjeni snovi” je film o dječaku koji je sanjao fudbalske snove šutirajući loptu u zid u rodnoj Vlasenici.

 

Iako mu je život priredio sve okolnosti za neuspjeh, dječak je uspio ne samo da ispuni svoje reprezentativne snove nego i da postane napadač koji je ostavio neizbrisiv trag u reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Napadač koji je pridobio veliku ljubav navijača i osvojio srca svih Bosanaca i Hercegovaca.

 

Ovo je dokumentarni prikaz historijskih trenutaka u kojima su Vedad Ibišević i njegovi suigrači iz nacionalnog tima donosili radost cijeloj Bosni i Hercegovini. Film govori o Ibiševićevim počecima i njegovoj reprezentativnoj karijeri, posebno se fokusirajući na historijsku utakmicu u Kaunasu te na podjednako važan meč protiv Argentine na kultnoj Marakani, na Svjetskom prvenstvu 2014. godine. Pored Ibiševića, u filmu o historijskim trenucima bh. fudbala govore Emir Spahić, Edin Džeko, Zvjezdan Misimović, kao i ostali saigrači iz tog perioda.

Film je sniman tokom prijateljske utakmice Bosne i Hercegovine i Crne Gore, 28. maja 2018. godine, na kojoj su se od reprezentativnog dresa zvanično oprostili Vedad Ibišević, Emir Spahić i Zvjezdan Misimović.

 

Režiju “Ispunjenih snova” potpisuje Jasmin Omerika, a sam film bi se mogao opisati kao svojevrsni nastavak prvog dokumentarca o Vedadu Ibiševiću, “Ovo je moja priča”, koji je režirao Slovenac Domen Smerdel.

Ibiševićeva životna priča svakako ne može stati u jedan film. Ipak, dobra je prilika da se još jednom prisjetimo trenutaka ponosa kada je cijeli svijet gledao otvaranje Svjetskog prvenstva i momke u plavim dresovima kako se suprotstavljaju Mesiju i moćnoj Argentini.

 

Izvor: Tuzlanski

 

 

 

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com