Menu

VODORAVNI 3 I 7748

Najavljen novi snijeg u BiH Istaknuto

 

U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

 

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje naoblačenje prije podne. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima u nizinama se očekuje slaba kiša ili susnježica, a u višim područjima slab snijeg. Bez padavina na jugu zemlje.

 

Tokom noći na subotu slabije sniježne padavine u Bosni i sjeveru Hercegovine.

 

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -2°C, na jugu zemlje do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C.

 

U subotu se u Bosni djelomično vedro. U jutarnjim satima u centralnim i istočnim područjima lokalno može padati slab snijeg. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura koja će poslije podne oslabiti.

 

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C.

 

U nedjelju se u Bosni i Hercegovini prognozira većinom umjerena oblačnost. Pretežno oblačno se očekuje na istoku, sjeveroistoku i dijelu centralne Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

 

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -6 i -1°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 9°C, na jugu zemlje do 11°C.

 

U ponedjeljak se prije podne očekuje naoblačenje koje bi u drugom dijelu dana u nizinama uslovilo kišu ili susnježicu, a u višim područjima snijeg. U noći na utorak i u nizinama može padati snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. U noći na utorak vjetar mijenja smjer na sjever.

 

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 9°C.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com