Menu

5FA038EB 1C5B 431E AA22 C59B9442FCEF

Blago poskupljenje na brčanskoj “Zelenoj pijaci” Istaknuto

 

Do blagog povećanja cijena osnovnih životnih namirnica došlo je na brčanskoj „Zelenoj pijaci“.
Tu se mogu naći puni štandovi domaćeg raznovrsnog svježeg voća i povrća, te mliječnih proivoda.

 

Prodavci, ističu da se taj porast cijena odrazio i na njihovu prodaju. Takođe, oni kažu da se cjelokupna kupovina obavi u velikim trgovačkim lancima. To utiče, da oni sezonsko voće i povrće moraju baciti, jer se ne proda dovoljna količina, a istovremeno dolazi do bržeg njihovog sušenja izazvanog vremenskim uslovima.

 

Mnogobrojna poskupljenja su se odrazila na svakodnevni život građana, pa tako i u njihovom izboru namirnica. Trgovci na brčanskoj “Zelenoj pijaci”, kažu da su domaći proizvodi rijetkost, ali da to ipak nije slučaj na ovoj pijaci.

 

Što se tiče mliječnih proizvoda, trgovci kažu da su i dalje u ponudi stalne mliječne prerađevine i da su uspjeli zadržati svoje stalne kupce.

 

Trgovci sa brčanske “Zelene pijace”, suočavaju se sa zabranom prenosa namirnica preko graničnog prelaza na rijeci Savi i kažu da sve rjeće dolaze kupci iz Gunje u Republici Hrvatskoj.

 

Zajednička je ocjena svih sagovornika da će se ove sezone teško izboriti sa konstantnim rastom cijena ali se nadaju da će kroz nova zakonska rješenja i ovaj problem biti uskoro riješen.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com