Menu

5FA038EB 1C5B 431E AA22 C59B9442FCEF

Brčko: Održana Policijska akademija za mlade 2022. Istaknuto

 

U organizaciji Policije Brčko distrikta BiH, Odjeljenja za obrazovalje pri Vladi distrikta i nevladine organizacije „PH Internacional“ danas je u našem gradu održana Policijska akademija za mlade 2022 sa temom „Socijalizacije s pravom i prevencija maloljetničkog kriminala“.

 

Učenici srednje Poljoprivredne – medicinske škole i njihovi vršnjaci iz srednje Ekonomske, njih 40 imali su priliku da se kroz praktičan rad sa pripadnicima Policije Distrikta upoznaju sa pojmom maloljetničkog kriminala kao i da se kroz praktična predavanja mladi aktivno uključe u prevenciju maloljetničke delikvencije.

 

Šef kabineta policije Brčko distrikta Mile Jurošević obraćajući se polaznicima Akademije rekao je ovaj projekat samo jedan u nizu koji se realizuje na polju prevencije maloljetničkog kriminala.

 

„Unazad dvije godine ovaj projekat se sprovodi u Distriktu i važno je da bude u narednom periodu održiv jer su u proteklom periodu službenici u policiji i obrazovanju edukovani za implementaciju ovog proketa“, istakao je Jurošević i dodao da bi u narednom periodu aktivnosti iz ovog projekta trebalo da uđu u sastavni dio programa unutar svih škola i postanu praksa za naredni operiod.

 

Samir Čorbadžić šefa Pododjeljenja za zajedničke poslove u Odjeljenju za obrazovanje Vlade Brčko distrikta rekao je da je ovaj projekat održiv i da se kroz nastavne i vannastavne aktivnosti stručni saradanici kroz obuke koje su prošli mogu svoja znanja prenositi i ubuduće.

„Smatramo da su i učenici koji su prošli kroz ovaj projekat stekli određena znanja i koje mogu prenositi svojim vršnjacima,“ rekao je Čorbadžić.

 

U ime implementatora ovog projekta, koji je finansiran od strane Vlade SAD, Odjeljenja za borbu protiv međunarodne trgovine narkoticima i sprovođenju zakona, nevladine organizacije „PH International“ koordinatorica Marina Vasilj istakla je da je cilj ovog projekta da se na specifičan način obuče učenici sedam osnovnih i srednjih škola iz Brčkog mladi upoznaju o prevenciji maloljetničkog kriminala.

 

„Glavni cilj projekta je da se mladi upoznaju o njihovim pravima i obavezama, o značaju vladavine prava i posljedicama kršenja zakona. Takođe cilj nam je bio da se što više radi na prevenciji maloljetničkog kriminala čime se jača veza između rada policije i mladih,“ istakla je Vasilj.

 

Polaznici Policijske akademije 2022. imali su priliku, pored teorijskog dijela gdje su im brčanski policajci ukazali na značaj prevencije, da se kroz praktični dio upoznaju sa opremom i naoružanjem koje Policija Distrikta posjeduje.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com