Menu

5FA038EB 1C5B 431E AA22 C59B9442FCEF

Završetak radova na sanaciji stare zgrade Policije i Vlade Brčko distrikta BiH do kraja godine Istaknuto

 

Nakon završetka utopljavanja objekata u prvom ciklusu tokom prošle godine, trenutno se privode kraju radovi na obnovi i rekonstrukciji zgrada dva javna objekta drugog ciklusa u Distriktu. U suradnji sa UNDP-om radi se na poboljšanju energetske efikasnosti javnih objekata u Brčko Distriktu.

 

U Kancelariji za upravljanje javnom imovinom kažu da su zadovoljni brzinom i načinom izvođenja radova na sanaciji i obnovi stare zgrade Policije Brčko distrikta i zgrade Vlade Brčko distritka.

“Radovi teku jako dobro što se tiče dinamike načina i izvođenja na zgradama brčanske Vlade i stare zgrade Policije. Kada je u pitanju završetak radova, očekujemo da će biti završeni do kraja sljedećeg mjeseca ukoliko to vremenski uslovi dozvole”, rekla je Biljana Gavrić inženjer arhitekture u Kancelariji za upravljanje javnom imovinom.

U ovoj Kancelariji kažu da je teško procijeniti tačnu vrijednost radova na objektima u ovom ciklusu obnove, s obzirom da se početak radova na ostalim zgradama očekuje tokom sljedeće godine.

“Ukupna vrijednost radova na četiri objekta u ovom ciklusu obnove iznosi oko 2 miliona KM. Procedura izbora najpovoljnijeg izvođača radova na zgradi Doma kulture je u toku, pa stoga ne možemo znati tačnu vrijednost radova”, dodala je Gavrić.

Vlada Brčko distrikta vrši odabir objekata koji će se obnoviti u sklopu jednog ciklusnog projekta, rekla je Gavrić, te pojasnila da je do sada realizovan jedan ciklus obnove. Sa obnovom zgrada Vlade Brčko distrikta i stare zgrade Policije započet je drugi ciklus u kome su uključene zgrade Doma kulture i Poreske uprave, a njihova obnova planirana je tokom sljedeće godine.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com