Menu

5FA038EB 1C5B 431E AA22 C59B9442FCEF

Nastavlja se uspješna saradnja Brčko distrikta BiH i UNDP u BiH Istaknuto

 

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić i dopredsjednik Skupštine Ivo Filipović jučer su u prostorijama Skupštine održali sastanak sa rezidentnom predstavnicom UNDP-a u BiH gđom. Stelianom Nederom, s kojom su razgovarali o provođenju trenutnog zajedničkog projekta poboljšanja energetske efikasnosti javnih objekta, kao i budućoj saradnji.

 

„Brčko distrikt i UNDP u BiH imaju dobru saradnju dugi niz godina i imamo nekoliko aktivnih zajedničkih projekata koje provodimo. Trenutno nam je u fokusu projekat utopljavanja javnih objekata, a radimo i na tome da preko UNDP obavimo proceduru nabavke izrade idejnog projekta „Centar za upravljanje otpadom“. Na taj način bismo iskoordinirali aktivnosti na zatvaranju gradske deponije i osposobili moderan centar za otpad na području Distrikta“, izjavio je Kadrić.

Rezidenta predstavnica Steliana Nedera iskazala je svoje zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa Brčko distriktom.

 

„Drago mi je da se rad na energetskoj efikasnosti odvija dobro i radujem se što ćemo nastaviti i proširiti rad, ne samo na ovom projektu, nego i na projektu zbrinjavanja otpada“ kazala je Nedera.

 

„Zadovoljstvo mi je što smo danas ugostili rezidentnu predstavnicu i što je na redu utopljavanje i obnova krova zgrade Skupštine čija će realizacija uslijediti čim dokumentacija bude spremna. Zgrada Skupštine je zaista u jako lošem stanju i to je velika stvar za Skupštinu, za zastupnike a posebno za djelatnike, odnosno stručnu službu Skupštine“ istakao je Ivo Filipović.

 

Sastanku su prisustvovali i šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Nedim Hamzabegović kao i predstavnici Kancelarije za upravljanje javnom imovinom, nakon kojeg su obišli zgradu Skupštine.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com