Menu

5FA038EB 1C5B 431E AA22 C59B9442FCEF

Na sinoćnjoj sjednici brčanske Skupštine odloženo usvajanje Izvještaja o radu Fonda zdravstvenog osiguranja Distrikta Istaknuto

 

Sinoćnji dio zasjedanja Skupštine Distrikta, okarakterisale su rasprave o radu u prvih šest mjeseci tekuće godine, brčanskog Pravobranilaštva te ovdašnje Policije, koji su jednoglasno prihvaćeni bez značajnih rasprava. Najviše polemičkih tonova izazvala je analiza rada brčanskog Fonda zdravstenog osiguranja u minuloj godini, koja je rezultirala zahtjevom zastupnika HDZ-a da se izviještaj ne prihvati, što automatski može uzrokovati i odluku o smjeni menadžmenta pa i Upravnog odbora Fonda.

 

„Za nas izvještaj nije bio prihvatljiv jer smatramo da menadžment Fonda zdravstva, pa i Upravni odbor nedovoljno kvalitetno rade naročito kad je riječ o liječenju naših osiguranika van Distrikta, pa i BiH. Jer nije logično da sedam miliona maraka košta liječenje osiguranika u našoj Javnoj zdravstvenoj ustanovi, a čak osam miliona za liječenje van Distrikta odnosno u inostranstvu“, naglasio je dopredsjednik Skupštine Ivo Filipović.

 

Filipović je u obrazloženju stava HDZ-a naveo i činjenicu da nije omogućeno osiguranicima da koriste usluge referentnih ustanova u Republici Hrvatskoj, jer su potpisani Ugovori samo sa referentnim centrima u Republici Srbiji.

 

„Jasno je da ni međuljudski odnosi unutar menadžmenta Fonda nisu na zadovoljavajućem nivou, no to nije fundamentalni razlog zbog čega smo stava da Izvještaj o radu Fonda zdravstvenog osiguranja za nas nije prihvatljiv“, akcentirao je Filipović.

 

No, nakon pauze, koja je prije glasanja o izvještaju uslijedila, parlamentarna većina se ipak usaglasila da se izjašnjavanje o ovom izvještaju odloži, kako bi se isti detaljnije pripremio i nanovo predočio zastupnicima. Uz dosta polemičkih tonova, pa i kritike djelovanja, zastupnici su prihvatili Izvještaj o radu brčanske Kancelarije za prevenciju i borbu protiv korupcije za prvih šest mjeseci tekuće godine. Inače, kako je najavljeno zbog obimnih materijala, te niza zakona koje je brčanska Vlada pripremila i već proslijedila ovdašnjem Parlamentu, naredno zasjedanje će uslijediti već za sedam dana, odnosno iduće srijede.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com