Menu

46D5966D 691C 42A8 A3C1 58609C7EA571

U Novu godinu nas uvodi grupa Galija Istaknuto

galija 2010 01

U Novogodišnjoj noći Brčake će zabavljati niška rock'n'roll grupa Galija.

 

Grupa Galija osnovana je u Nišu, 1976. godine.

 

Nenad Milosavljević, osnivač i lider grupe Galija, već tada poznat u Nišu kao kantautor i samostalni muzičar (vokal, akustična gitara, usna harmonika) okupio je rok grupu za učešće u pozorišnoj predstavi “Treća polovina” amaterske pozorišne družine iz Niša.

 

galija 2010 05

 

Prva proba grupe održana je 04.01.1976. godine u prostorijama Doma kulture u Nišu. Nenada Milosavljevića na probi i tokom predstave pratili su Goran Ljubisavljević – Gorča (gitara), Predrag Branković (bas), Nenad Tančić – Tanča (bubnjevi), Bratislav Stamenković – Čaki (klavijature) i Predrag Milosavljević (prateći vokal).

 

Dogovor o osnivanju grupe postignut je u niškoj kafani “Galija” poznatoj po tome što su se u njoj okupljali umjetnici i boemi grada Niša. Poslije početnih lutanja u traženju imena za grupu, naziv legendarne kafane preuzet je i usvojen kao najbolje rješenje.

 

galija 01751

 

http://www.galija.rs/istorija/

 

Galija je poznata po hitovima „Digni ruku“, „Da me nisi“, „Na tvojim usnama“, „Dodirni me“, „Kotor“, „Možda sam lud“, „Trube“.

 

https://www.youtube.com/watch?v=qrwZtk-jsJ0

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com