Menu

46D5966D 691C 42A8 A3C1 58609C7EA571

Danas oblačno vrijeme sa kišom Istaknuto

Brčko januar 2023 oblačno

 

Kako se navodi na stranici Federalnog hidrometereološkog zavoda, jutros u Bosni i Hercegovini preovladava oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama je registrovan i slab snijeg.

 

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -2 stupnja, Sanski Most 4, Bihać 5, Ivan Sedlo i Livno 6, Drvar i Gradačac 7, Bugojno i Zenica 8, Sarajevo 10, Široki Brijeg i Tuzla 11, Mostar 13, Stolac 14, Neum 16 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 917 milibara, za 20 milibara je niži od normalnog i sporo opada.Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom, na vrhovima planinama će padati snijeg. Jače padavine su na području Hercegovine i jugozapadne Bosne. Olujnih udara juga može biti još u jutarnjim satima. Tokom dana vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 15 stupnjeva.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Najviša dnevna temperatura oko 11 stupnjeva.

 

Prema podacima Republičkog hidrometereološkog zavoda RS, u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine danas će biti oblačno sa kišom dok će najviša dnevna temperatura iznositi 15°C. Puhat će vjetar sjeveroistočnog smjera, 10km/h.

 

BIOMETEREOLOŠKA PROGNOZA

 

U Krajini, na jugozapadu Bosne i u Hercegovini, opšta slika će biti lošija usljed povremenih, jačih udara juga i nestabilnog vremena praćenog obilnijim padavinama, izraženije u prvom dijelu dana. Moguće su meteopatske reakcije u vidu glavobolje, malaksalosti, promjene raspoloženja, u noći problemi sa snom. U Posavini, centralnoj i istočnoj Bosni, također uz loše vrijeme, neznatno ugodnije, pretežno zbog slabije izražene južine, ali i ovdje uz nepovoljne biometeorološke prilike. Sa noćnim satima, u cijeloj zemlji uz jačanje osjeta hladnoće. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com