Menu

IMG 7128

Građani nezadovoljni uslugom košenja i održavanje zelenih površina!? Istaknuto

Osnovna djelatnost JP „Komunalno Brčko“ je pružanje visokokvalitetnih javnih usluga distribucije i snabdijevanja električnom energijom, proizvodnje i distribucije vode, prikupljanja, transporta i deponovanja komunalnog otpada i održavanja javnih površina. U cilju što kvalitetnijeg obavljanja usluga iz primarnog domena rada organizovane su četiri radne jedinice: Elektrodistribucija, Vodovod i kanalizacija, Administracija i Čistoća.

RJ Čistoća se bavi prikupljanjem, transportom i deponovanjem otpada, održavanjem i uređenjem deponije, održavanjem ulica i puteva na području Brčko distrikta BiH, uređenjem i održavanjem zelenih površina na području Brčko distrikta BiH i zbrinjavanjem pasa lutalica.

SLUŽBA ZA JAVNU HIGIJENU

Zadužena je za čistoću gradskih ulica i hortikulturalno uređenje javnih zelenih površina.

 

Građani Distrikta već nekoliko dan na društvenim mrežama opravdano upućuju javne kritike na rad ovog preduzeća kako na većem dijelu distrikta nije pokošena trava.

 

Za potrebe održavanje u uređenja grada samo u budžetu distrikta se nalazi sljedeće:

Održavanje fontana 36.000,00

Servisiranje opreme u fontanama 3.000,00 

Čišćenje i pranje ulica 423.500,00

Nabavka sadnog materijala i održavanje mobilijara 80.000,00

Održavanje javnih zelenih površina 500.000,00

 

JP “Komunalno Brčko” pruža usluge održavanja zelenih površina.

U ove usluge spadaju košenje, održavanje i uređenje zelenih površina, industrijskih kompleksa, dvorišta, cvjetnjaka i drugih površina, za čijim uređenjem i održavanjem pravno ili fizičko lice ima potrebu.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com