Menu

IMG 6772

OHR u vezi malverzacija oko Luke, Organi za provođenje zakona su tu da istraže Istaknuto

Ured visokog predstsvnika u Bosni i Hercegovini prokomentarisao je nova aktuelna dešavanja oko projekta Luka Brčko gdje će evidentno doći do kašnjenja u realizaciji ali i da Tužilaštvo Brčkog otvorilo istragu. Upit za kašnjenja u projektu uputil isu dobro plaćenim konsultantima i nadzoru kao i EBRD-u.

-Modernizacija Luke Brčko jedan je od ključnih infrastrukturnih projekata koji, zajedno sa poboljšanjem cestovne i željezničke infrastrukture u Distriktu, ima potencijal da pretvori Brčko u multimodalno transportno čvorište i vitalnu poveznicu između tržišta Zapadnog Balkana i Evropske unije. Stoga je neophodno uložiti dodatne napore kako bi se prioritetizirao završetak ovog iznimno važnog projekta od kojeg će imati koristi cijela brčanska zajednica, kao i cijela BiH.
Organi za provođenje zakona su tu da istraže eventualne navode o bilo kakvim nepravilnostima.- navedeno u pisanom odgovoru Ureda visokog predstavnika. 

Kako saznajemo i lično se glavni tužilac Tužilaštva Brčkog  Zekerija Mujkanović zainteresovao oko ovog projekta kako ide istraga samo bez saznanja dali da ubrza ili uspori. 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com