Menu

IMG 1908

007 gif 40 black friday

Turističko blago/ Rašljani mjesto u koje se dolazilo a sada ponovo spaja/FOTO/ Istaknuto

Odjeljenje  za javne poslove Vlade Brčko distrikta u ovoj godini realizirao je kapitalne projekte u niskogradnji u vrijednosti 10.534.000 KM, a u toku su radovi na još 15 gradilišta čija vrijednost iznosi oko 1.500.000 KM.

U dosadašnjem dijelu građevinske sezone odrađeno je više od 384 budžetskih stavki, odnosno kapitalnih projekata, a zbog lijepog vremena otvoreno je još nekoliko gradilišta koji se tiču radova u niskogradnji.

Jedan od projekata koji je u međuvremenu uspiješno završen jeste izgradnja asfalta od mjesne zajednice Rašljani prema Srebreniku koja je omogućila bolju povezanost Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prema Tuzlanskom kantu, preko Srebrenika.  Prije nekoliko mjeseci gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr Zijad Nišić sa saradnicima Majazudin Vehabović, šef Odjela za komunalne poslove, Nedim Hamzabegović šef kabineta gradonačelnika te zastupnicima Mehmedalija Karamujić, Damir Bulčević, Ina Pamukčić  te predstavnici Srebrenika obišli ovu lokaciju prije radova, ali I kada su uspiješno realizovani.

Ovaj put se duži niz godina koristio nije se adekvano održavao ipak predstavnici vlasti Brčko ditriktaBiH su ovaj putni pravac početkom godine obišli, obećali realizaciju i uspiješno realizovali. Sada imamo asfelt sve do granice distrikta ali i obećanje vlasti Srebrenika da će i oni svoju dionisu uspiješno realizovati. Na ovaj način dodano je mjesnoj zajednici Rašljani ali i okolnim mjestima omogućiti sigurno bolju realizaciju kako ekonomski tako i turistički potencijal.

DOsada Rašljani su mjesto u koje se dolazi a od sada spaja i prolazi radi bržeg i lakšeg odlaska prema Srebreniku i mjestima Tuzlanskog kantona. Osim toga, mjesto koje će u narednom periodu postati buduće turističko mjesto pošto je obezbijeđena kvalitenta putna infrastruktua.

 

1rasljani

 

 

 

2 rasljani

prim. dr Zijad Nišić (Stranka za Bosnu i Hercegovinu), Ina Pamukčić, (SBB), Damir Bulčević (NIP), Esad Atić (SDP)- obilazak trase puta  prije početka radova

3 rasljani5 rasljani8 rasljani

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com