Menu

IMG 1908

007 gif 40 black friday

Započelo međuškolsko takmičenje u futsalu Istaknuto

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić, šef Odjeljenja za obrazovanje Zoran Bulatović i šefica Pododjeljenja za predškolsko i osnovno obrazovanje Mara Matkić danas su u dvorani JU Gimnazija “Vaso Pelagić” Brčko prisustvovali početku međuškolskog takmičenja u futsalu. 

Na današnjem otvorenju takmičenja takmičile su se tri osnovne škole sa područja Distrikta gdje je najbolji rezultat ostvarila JU Četvrta osnovna škola Brčko distrikt BiH.

Gradonačelnik Nišić, koji je i zvanično otvorio takmičenje,kazao je da je ovo historijski dan za školski sport u Brčko distriktu BiH dodavši da je planirano i proširenje spektra sportova koji će biti uvršteni u međuškolske lige.

Šef Odjeljenja za obrazovanje Zoran Bulatović izrazio je nadu da će ovaj pilot projekat biti uspješan te da će ova tradicija biti nastavljena. 

Prvo kolo lige školskog sporta u futsalu za srednje škole odigrat će se sutra. 

Ovaj projekat podržala je Vlada Brčko distrikta BiH, odnosno Odjeljenje za obrazovanje i Odjeljenje za privredni razvoj, sport i kulturu u saradnji sa Udruženjem građana “Distrikt” kao nosiocem aktivnosti. 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com