Menu

IMG 1908

007 gif 40 black friday

Gradonačelnik Nišić posjetio STARfest u Sarajevu Istaknuto

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić, posjetio je drugi po redu STARfest u Sarajevu, festival posvećen razvoju karijere, vještina i zapošljavanja mladih u Bosni i Hercegovini, kome su bili nazočni i 100 mladih iz Brčkog.

Dr. Nišić izrazio je zadovoljstvo što je imao priliku nazočiti festivalu te podržati mlade sugrađane u njihovom razvoju karijere i stjecanju novih znanja, što i jeste izraziti cilj ovog festivala.

Odlazak mladih Brčaka na STARfest organizirao je Savjet/Vijeće mladih Brčko distrikta BiH, u suradnji sa brčanskim Odjelom za obrazovanje i Zavodom za zapošljavanje te uz podršku Kabineta gradonačelnika i Ureda koordinatora Brčko distrikta BiH pri Vijeću ministara BiH.

Riječ je o učenicima brčanskih srednjih škola JU Gimnazija „Vaso Pelagić“, JU Ekonomska škola, JU Tehnička škola te studentima Ekonomskog fakulteta u Brčkom.

Ovaj sajam predstavljao je izvanrednu priliku za mlade iz Brčkog povezati se s različitim kompanijama i organizacijama, a Savjet/Vijeće mladih Brčko distrikta BiH, uz podršku relevantnih institucija u Distriktu, nastojat će omogućiti im pristup ovakvim događajima te motivirati ih aktivno sudjelovati u vlastitoj karijernoj izgradnji.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com