Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 3532

Restart pozitiv - Međunarodni dan medicinski sestara i tehničara Istaknuto

Govoreći o Međunarodnom danu medicinara odnosno medicinskih sestara i tehničara, Sabaheta Ribić naglasila je da poziv medicinara nikada nije bio toliko omalovažen kao danas. Uzrok velikim dijelom pripisuje niskim kriterijuma u obrazovanju, ističući da medicinska sestra nije samo “papir” do koga se danas veoma lako dolazi.

Za nju, medicina i posao medicinskog tehničara više je poziv nego posao i materija u kojoj se profesionalac nadograđuje svakog dana tokom cijelog radnog staža. Kariijeru koja traje skoro trideset godina kaže da ne bi mijenjala niti za jednu drugu a mlađim kolegama savjetuje da svakog pacijenta i njegovu pratnju pokušaju doživjeti kao sebi blisku ili dragu osobu. 

Međunarodni dan medicinskih sestara/tehničara obilježava se širom svijeta 12. maja, na rođendan Florence Nightingale, začetnice modernog sestrinstva. Svake godine, Dan medicinskih sestara predstavlja priliku da se istakne njihov doprinos u zdravstvenom sistemu. S tim u vezi ekipa emisje Restart razgovarala je są Sabahetom Robić, glavnom medicinskom sestrom Služba hitne medicinske pomoć.

https://youtu.be/AqjvGuR0Gfo?si=oDc6UcDB2Itus6W0

 

Snimanje emisije podržali: 

Kaseta digital

Bet Ole

Frizersko-kozmetički studio Belli Capelli

Autor: Željko Lazarević

Snimatelj i montažer: Srđan Rakita

Grafička obrada: Ismar Mešić

Uvodna špica: Omar Tursić

Muzika: Marko Toljević

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com