Menu

IMG 1908

007 gif 40 black friday

Četvrtak, 01 Decembar 2022

Počinju “Čari zime”

  • Objavljeno u Brcko

 

Manifestacija „Čari zime” u Brčkom prvi put je započela 2019. godine i privukla mnoge posjetioce iz svih gradova Bosne i Hercegovine ali i regiona.

 

Kabinet gradonačelnika nastavlja tradiciju zimske manifestacije „Čari zime” u Brčko distriktu BiH koja će i ove godine biti održana na gradskom trgu, uz redukovan program.

Ovo je prilika da u zimskom periodu upotpunimo prazničnu atmosferu i s optimizmom uđemo u novu, 2023. godinu. Prilika je ovo i za male preduzetnike da izlože svoje proizvode, novogodišnje delicije, umjetnine, suvenire i ostalu ponudu prilagođenu novogodišnjim praznicima.

Manifestacija „Čari zime“ namijenjena je svim uzrastima, a izložbeni i prodajni dio biće otvoren za posjetioce od 03.12.2022. do 15.01.2023. godine, svaki dan od 17 do 21.

Više...

Brčko: Povećana cijena odvoza smeća

  • Objavljeno u Brcko

 

Poslanici Skupštine Brčko distrikta dali su jučer na drugom dijelu 33. redovnog zasjedanja saglasnost o izmjeni odluke o utvrđivanju cjenovnika usluga Javnog preduzeća „Komunalno Brčko“ čime je povećana cijena odvoza smeća za 44 odsto za fizička i 35 odsto za pravna lica.

 

Umjesto dosadašnjih 6.60 KM stanovnici Brčko distrikta ubuduće će ovu uslugu plaćati 9,50 KM.

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić rekao je da je ovo nepopularna odluka koja je došla zbog potrebe usklađivanja realnih troškova koje JP „Komunalno Brčko“ ima kada je odvoz smeća u pitanju.

Skupština Brčko distrikta prekinula je sinoć svoj rad i nastavak 33. zasjedanja zakazala za 12. decembra ove godine.

Izvor: Radio Brčko

Više...

Penzioneri u TK mogu ponovo kupovati na rate u Bingo trgovinama

  • Objavljeno u BiH

 

Kompanija Bingo obavještava penzionere/umirovljenike na području Tuzlanskog kantona, da je potpisan ugovor sa Federalnim Zavodom za PIO/MIO, na osnovu kojeg će Bingo nastaviti biti podrška u realizaciji robnih kredita za penzionere/umirovljenike na području Tuzlanskog kantona.

„Nastavak ovog projekta je potvrda našeg stava kao i poslovne politike kompanije. Izuzetno smo zadovoljni što možemo nastaviti pružati navedenu uslugu za ovu kategoriju stanovništva jer je ovaj projekta za mnoge penzionere/umirovljenike u Tuzlanskom kantonu značajna podrška.“ – izjavili su predstavnici kompanije.

Ovaj vid podrške kupcima prisutan je već pet (5) godina u maloprodajnim trgovinama Bingo u Tuzlanskom kantonu. Posebnu zahvalnost iz kompanije su izrazili Udruženju penzionera Tuzlanskog kantona, sa čijim predstavnicima su intenzivno surađivali na rješavanju ovog problema, s ciljem nastavka saradnje sa Federalnim Zavodom za PIO/MIO.

 

Izvor: Tuzlanski.ba

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com