Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 1865

Ponedjeljak, 30 Avgust 2021

Brčko: Produžen pritvor osumnjičenom za otmicu i ubistvo Fethije Mihmića

  • Objavljeno u BiH

 

Na prijedlog Tužilaštva Brčko distrikta BiH Osnovni sud u Brčkom ponovo je produžio pritvor Aladinu Biseru (37)*, osumnjičenom za otmicu i ubistvo Fethije Mihmića počinjeno 31. maja u mjestu Jagodnjak kod Brčkog. Pritvor osumnjičenom produžen je po drugi put, s obzirom na krivično djelo za koje se sumnjiči, a koje je posebno teško zbog načina izvršenja i posljedica. Još tri mjeseca pritvora osumnjičenom za krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora deset godina ili teža kazna, zasnovana su na ocjeni da bi njegovo puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

 

Tužilaštvo Distrikta vodi istragu protiv Aladina Bisera zbog sumnje da je 31. maja u Brčkom u jutarnjim satima oteo, a zatim u naseljenom mjestu Jagodnjak lišio života sugrađanina Fethiju Mihmića. Sumnja se da je Mihmića, protivno njegovoj volji, odvezao iz Brčkog u selo Jagodnjak, gdje ga je zatim odveo u šumu i udarcima tvrdim predmetom u predjelu glave i tijela ubio iz koristoljublja.

 

Ubrzo nakon hapšenja, na prijedlog Tužilaštva Biseru je određen jednomjesečni pritvor usljed stvarne prijetnje narušavanja javnog reda, ali i opasnosti da će utjecajem na svjedoke ometati krivični postupak, te uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti važne dokaze ili tragove. Prije isteka, pritvor mu je produžen najprije za dva mjeseca, da bi u međuvremenu Tužilaštvo predložilo sudu da mu ponovo produži trajanje ove mjere. Produženje pritvora osumnjičenom, Tužilaštvo je opravdalo krivičnim djelom za koje ga sumnjiči, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja i posljedice. Usto što se radi o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora deset godina ili teža kazna Tužilaštvo je ocijenilo i priložilo dokaze da bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda. Prihvativši prijedlog za produženje pritvora, sud je osumnjičenom odredio dodatno trajanje ove mjere za još tri mjeseca, počev od 1. septembra.

 

Tužilaštvo i Policija Distrikta nastavljaju istragu protiv Aladina Bisera, osumnjičenog za krivična djela otmice (iz člana 177 stav 1 Krivičnog zakona Brčko distrikta) i ubistva (iz člana 163 stav 2 tačka 4) Krivičnog zakona).

 

*Preduzimanje radnji krivičnog gonjenja prema određenoj osobi ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.

Više...

U Federaciji BiH se razmatra VPT pravilo – vakcinisan, prebolovao i testiran

  • Objavljeno u BiH

 

Iako je još uvijek u fazi razmatranja, nadležni u Federaciji BiH na stolu imaju tzv. VPT pravilo. VPT je akronim za “Vakcinisan/a”, “Prebolova/la” i “Testiran/na”, saznaje Klix.ba.

 

Sutra će biti održan sastanak Kriznog štaba FBiH sa kantonalnim premijerima sa kojima će se razgovarati i o novom pravilu “VPT” te sagledati prednosti, mane i izazove koje nosi na terenu.

 

VPT je u evropskim zemljama poznatiji kao 3G pravilo što znači da osoba mora imati dokaz o vakcinaciji ili prebolovanom Covid-19 ili negativan test.

 

Ovo pravilo se u Evropskoj uniji praktikuje za putovanja, te ulaske u ugostiteljske objekte, tržne centre, salone, ordinacije i druge objekte, ali i za sportska takmičenja, koncerte i slične javne događaje.

Naprimjer, to će značiti da ugostiteljski objekat koji prihvati primjenjivati pravilo “VPT” – može dopustiti veći broj gostiju od propisanog mjerama Kriznog štaba za razliku od onih koji ne prihvate VPT odnosno ne budu u mogućnosti sprovoditi ga.

 

To je, kako saznajemo, put kojima nadležni žele ići prema kakvoj-takvoj normalizaciji tokom pandemije, a ne prema novim restrikcijama što automatski znači manji broj osoba u zatvorenim prostorima ili zatvaranja.

 

Vlada Federacije BiH je prošle sedmice donijela nove naredbe i preporuke u vezi postupanja s ciljem kontrole i suzbijanja pandemije koronavirusa koje su od 26. augusta na snazi narednih 14 dana.

Među naredbama je i zabrana okupljanja više od 50 osoba u zatvorenom i ne više od 100 osoba na otvorenom prostoru.

 

Ova naredba se proširuje na maksimalno 150 u zatvorenom i 300 na otvorenom pod uslovom da veličina prostora omogućava provedbu higijensko-epidemioloških mjera pod uslovom da svi učesnici skupa imaju negativan antigenski ili PCR test (ne stariji od 48 sati) ili potvrdu o prebolovanom Covid-19 (ne stariju od 6 mjeseci) ili potvrdu o završenoj vakcinaciji.

Upravo ovo “proširenje” naredbe pokazuje kakve benefite nosi pravilo VPT (vakcinisan/a, prebolovao/a, testiran/a) te da je VPT na određen način već na snazi.
Na taj način vlasti žele potaknuti građane da se vakcinišu u što većem broju, naročito pri ulasku u jesen koja je prošle godine u cijeloj BiH donijela veliki broj zaraženih i preminulih od posljedica koronavirusa.

 

Evropske zemlje, poput Austrije, razmatra uvođenje i 1G odnosno pristupa samo za vakcinisane osobe u gastronomiji, s obzirom na sve veći broj novih slučajeva koronavirusa.

Više...

Gradonačelnik posjetio brčansku Bolnicu povodom nabavke CT aparata

  • Objavljeno u Brcko

 

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić danas je posjetio brčansku Bolnicu povodom nabavke CT aparata te se upoznao s njegovim radom.

 

On je kazao da se konačno ostvaruju napori koje su vlasti Distrikta poduzimale i da je ovo jedan od radosnih trenutaka za zdravstvo i osiguranike Distrikta.

 

„Oko četrdeset pacijenata već je imalo priliku koristiti usluge ovog veoma sofisticiranog aparata gdje su nas dobavljači upoznali da se radi o veoma savremenom uređaju koji će biti od velike koristi ljekarima u Brčkom i pacijentima. Također, upoznali smo se i s naporima i aktivnostima koji se vode oko izgradnje aneksa za smještaj magneta kao i radovima na izgradnji parking prostora koji će omogućiti da se sav mirujući saobraćaj iz kruga Bolnice izmjesti kako bismo mogli osmišljavati neke nove sadržaje i stvarati uslove za izgradnju nekih nedostajućih objekata poput zasebnog infektivnog odjeljenja koje se posebno u koroni pokazalo kao neophodnim“, kazao je Kadrić.

 

Prema njegovim riječima tenderska procedura za nabavku magneta će se ponoviti i kako je kazao očekuje se da će u narednih nekoliko mjeseci brčansko zdravstvo imati i taj uređaj.

 

„Time ćemo zaokružiti posjedovanje svih neophodnih i najvažnijih aparata koje jedna bolnica treba da ima. Mi nastavljamo raditi na unapređenju zdravstvenog sektora i upravljanja kvaliteta liječenja naših osiguranika“, istakao je Kadrić.

 

Direktor JZU „ Zdravstveni centar Brčko“ Nihad Šibonjić kazao je da je nabavljeni CT aparat jedan od pet najboljih u BiH.

 

„Aparat ima velike mogućnosti, razna snimanja i što je bitno aparat te snimke radi relativno brzo. Trenutno nema nikakvog čekanja na snimanje i sve što se indikuje snima se isti trenutak“, kazao je Šibonjić.

Više...

Policija Brčko: Prijavljeno jedno krivično djelo, četiri saobraćajne nezgode

  • Objavljeno u Brcko

 

 

IZVJEŠTAJ ZA MEDIJE sa pregledom značajnih bezbjednosnih događaja u periodu od 28.08.2021. godine od 06,00 sati do 30.08.2021. godine do 06,00 sati.

 

 

KRIMINALITET:

 

Tokom izvještajnog perioda Policija je zaprimila jednu prijavu o počinjenom krivičnom djelu iz oblasti krivičnih djela imovinske prirode.

 

JAVNI RED I MIR:

Tokom izvještajnog perioda Policiji je prijavljen jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira, u kojem će protiv tri lica biti izdati prekršajni nalozi zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

 

SAOBRAĆAJ:

Tokom izvještajnog perioda prijavljena su četiri saobraćajne nezgode u kojima je po jedno lice zadobilo lake i teške tjelesne povrede.

 

Policijski službenici su prilikom kontrole vozača i vozila isključili iz saobraćaja ukupno 11 vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola i četiri vozača i motorna vozila po drugim zakonskim osnovama.

Više...

Cigarete ispod tezge sve skuplje, crno tržište u padu

 

Zbog rekordnih zapljena ilegalnih cigareta i duhana u Bosni i Hercegovini, ali i zbog činjenice da su se takve cigarete cjenovno približile legalnim, na tržištu je sve teže naći cigarete i duhan bez akciznih markica, pišu Nezavisne.

 

Da je ilegalnih cigareta sve manje, potvrdili su nam i brojni građani, koji tvrde da na tržištu nema ilegalnih cigareta, koje su do prije samo nekoliko mjeseci najnormalnije kupovali uglavnom na pijacama i kod uličnih prodavaca. Takođe, naglašavaju da se i danas ponegdje mogu naći cigarete i duhan bez akciznih markica, ali da je njihova cijena daleko veća i približno ista kao i legalnih cigareta sa akciznom markicom.

 

“Cigarete koje sam pušio i kupovao na pijaci bile su prvo tri KM, onda su poskupjele na 3,4 KM pa 3,6 KM i na kraju ih uopšte više nema. Sad imaju druge neke bez akciznih markica, ali koštaju 3,7 KM i četiri KM, i to ako ih ima. Sedam dana ih nema pa onda dva dana ima i tako je u posljednjih skoro dva mjeseca”, ispričao nam je jedan građanin Banjaluke.

 

U Upravi za indirektno oporezivanje BiH kažu da je u prvih sedam mjeseci ove godine oduzeto duvana i cigareta namijenjenih crnom tržištu u vrijednosti od 4,4 miliona KM, te da je to ubjedljivo više u odnosu na podatke za svaku prethodnu godinu. “To su samo podaci iz UIO; a na to treba dodati još i ostvarene rezultate Granične policije BiH, kao i svih nadležnih MUP-ova u cijeloj BiH. Pojačane aktivnosti službenika UIO i broj izvedenih akcija svakako su doprinijeli smanjenju prodaje duvana i cigareta na crnom tržištu u BiH”, rekli su nam u Upravi za indirektno oporezivanje BiH. Da su zapljene ilegalnih cigareta rekordne, pokazuju i njihovi podaci, pa je tako u prvih sedam mjeseci ove godine vrijednost zaplijenjene robe bila 4,4 miliona KM, a u toku cijele 2020. godine zaplijenjeno je i oduzeto duhana i cigareta bez akcizne markice u vrijednosti od 2,4 miliona KM.

 

Godinu ranije, odnosno 2019. godine, službenici UIO zaplijenili su 1,2 miliona KM ilegalnih cigareta i duhana, dok su 2018. godine te zapljene iznosile 1,7 miliona KM. Stručnjaci u BiH kažu da se u posljednje vrijeme u medijama moglo primijetiti da su akcije i zapljene ilegalnog duhana i duhanskih proizvoda češće te da je vrijednost te zaplijenjene robe dosta veća nego prethodnih godina.

 

“Jedan od razloga za uspjeh jesu i sve češće akcije naših institucija, ali i također akcije koje se provode u susjednoj Crnoj Gori. U konačnici zbog problema u lancima distribucije ilegalnih proizvoda, a uz istu ili sličnu potražnju, imamo situaciju da dolazi do poskupljenja ilegalnih proizvoda, tako da je sada razlika u cijeni smanjena između ilegalnih i legalnih. Ipak to još ne znači da imamo povećanje u naplati javnih prihoda u odnosu na prethodne godine”, rekao je Faruk Hadžić, ekonomski analitičar.

 

On ističe da je sada pravi trenutak da se uz smanjenje akciza na duvan i duvanske proizvode te uz jači inspekcijski nadzor vrati ilegalno tržište u legalne tokove, a što će se višestruko pozitivno odraziti na prihode po osnovu akciza i PDV-a. Inače, u odnosu na životni standard, Bosna i Hercegovina ima najviše akcize na duhan i duhanske prerađevine u Evropi, zbog čega su u jednom trenutku ova tržišta, legalno i ilegalno, bila praktično izjednačena.

 

Izvor: Nezavisne

Više...

Golfom se zakucao u stub ulične rasvjete

  • Objavljeno u BiH

 

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u centru Bijeljine pričinjena je veća materijalna šteta, javljaju čitaoci portala InfoBijeljina sa lica mjesta.

 

U nezgodi koja se dogodila oko 9.00 časova oštećen je i stub javne rasvjete. Vozač golfa je, iz za sada neutvrđenih razloga, izgubio kontrolu nad vozilom i udario u banderu.

 

Trenutno nema informacija da li je ko povrijeđen, a saobraćaj u Karađorđevoj ulici odvija se otežano.

 

Izvor: Info Bijeljina

Više...

Hor “Mošus” vrši upis novih članova

  • Objavljeno u Brcko

 

Hor “Mošus” poziva sve zainteresovane koji vole pjevati, družiti se i putovati da nam se pridruže.

 

Na audiciju se mogu prijaviti svi zanteresovani starosne dobi od 12 do 25 godina.

 

Prijaviti se možete na broj telefona 061915392 ili na Facebook i Instagram stranici Hora, a termin audicije biti će naknadno objavljen.

 

Hor “Mošus” djeluje u Brčkom već 15 godina i jedan je od najslušanijih izvođača duhovne muzike sa preko 15.000.000 pregleda na YouTube-u a bilježi i brojne nastupe širom Bosne i Hercegovine, regije i Evrope.

Više...

Cijene nafte na svjetskom tržištu skočile više od 10%

 

Cijene nafte na svjetskom tržištu prošle su sedmice porasle više od 10 posto, što je njihov najveći sedmični skok u više od godinu dana jer je zbog uragana Ida zatvoren veliki dio proizvodnje nafte u Meksičkom zaljevu.

 

Cijena barela na londonskoj berzi skočila je prošle sedmice 11,5 posto, na 72,70 dolara, dok je na američkom tržištu barel poskupio 10,3 posto, na 68,75 dolara.

Najveći sedmični skok cijena od juna prošle godine, čime su nadoknađeni svi gubici od prethodne sedmice, kada su cijene pale oko 9 posto, ponajviše je posljedica zatvaranja proizvodnje u Meksičkom zaljevu zbog opasnosti od uragana Ida, javlja SEEbiz.

Naftne kompanije počele su u četvrtak evakuirati radnike s platformi, a u petak je bilo ugašeno već 59 posto proizvodnje u Meksičkom zaljevu.

 

U zaljevu se proizvodi 17 posto američke sirove nafte i 5 posto prirodnog plina, a uz obalu je smješteno više od 45 posto ukupnih američkih rafinerijskih kapaciteta.

 

- Trgovci energentima podižu cijene nafte, predviđajući poremećaje u proizvodnji u Meksičkom zaljevu, ali i zbog sve raširenijih očekivanja da bi se OPEC+ mogao oduprijeti zahtjevima za povećanjem proizvodnje, s obzirom na utjecaj delta soja na potražnju za sirovom naftom u posljednje vrijeme - tumači Edward Moya iz OANDA-e.

 

Washington je nedavno pozvao Organizaciju zemalja-izvoznica nafte (OPEC) i njene saveznike predvođene Rusijom da povećaju proizvodnju kako oporavak svjetske ekonomije od koronakrize ne bi došao pod znak pitanja.

OPEC+ trebao bi se sastati 1. septembra i razgovarati o proizvodnoj politici.

Podršku cijenama pružio je prošle sedmice i pad vrijednosti dolara prema košarici valuta jer to znači da je nafta jeftinija za imatelje ostalih važnijih svjetskih valuta.

 

Sedam dana prije cijene su nafte oštro pale jer se sve više država u svijetu suočava s rastom broja novozaraženih Covid-19, zbog čega ograničavaju putovanja u nastojanju da suzbiju širenje pandemije.

Zbog toga se trgovci plaše slabljenja potražnje za gorivom, nakon što je cijelog ljeta rasla.

 

S druge strane, proizvodnja u SAD-u raste. U petak je kompanija Baker Hughes objavila da je u avgustu broj aktivnih bušotinskih postrojenja u SAD-u porastao za njih 25, na ukupno 410, što je najveći rast tog broja od januara.

 

 

 

Izvor: Fena

Više...

U TK na evidenciji nezaposlenih 14 doktora nauka i 306 magistara nauka

  • Objavljeno u BiH

 

Nezaposlenost u Bosni i Hercegovini jedan je od gorućih problema mlade populacije. Prema izvještaju Agencije za statistiku BiH, skoro 394 hiljade osoba je u potrazi za nekim zaposlenjem.

 

Tuzlanski kanton je najmnogoljudniji kanton u Federaciji BiH. Zavod za zapošljavanje Tuzlanskog kantona u svojoj evidenciji ima 14 doktora nauka, 306 magistara nauka i 4.997 bachelora ili diplomiranih visokoobrazovanih osoba.

Emir Altumbabić magistar je Tjelesnog odgoja i sporta sa titulom Zlatnog studenta Univerziteta u Tuzli. Kao nezaposlena osoba, još uvijek nije ni evidentiran kod Zavoda za zapošljavanje TK iz revolta na situaciju koja se u ovome kantonu ponavlja godinama.

Po završetku studija zaposlio se u privatnom fitnes klubu, a uporedo dobio je i angažman spoljnjeg saradnika na Univerzitetu u Tuzli, ali bez zasnivanja radnog odnosa. Altumbabić je bio asistent u periodu 2012.-2016. godine.

 

– Nakon deset godina na Univerzitetu u Tuzli se napokon raspisao konkurs za asistente na skoro svim fakultetima, ali Zlatni studenti i drugi studenti koji su već birani kao spoljni saradnici, iako su im angažmani istekli, nemaju pravo aplikacije – izjavio je Altumbabić.

 

On trenutno ne razmišlja o zaposlenju u našoj zemlji, već budućnost za sebe i svoju porodicu vidi negdje u zemljama EU.

Do poslovnog angažmana pokušava doći i Arnela Salihbašić – Delić. Volontira već dvije godine u jednoj od pravosudnih institucija Tuzlanskog kantona, kako bi stekla neko iskustvo i kartu za mogućnost zaposlenja. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Tuzli. Aplicirala je za posao u javnom sektoru.

 

– Održan je test općeg znanja. Čim sam došla ispred vidjela sam dvije žene koje već rade tu i došle su samo formalno da te testove odrade – izjavila je Salibašić-Delić.

 

Čak i ako posjedujete bogato iskustvo s odličnim biografskim podacima to nije karta za sigurno zapošljavanje.

 

Edim Sarihodžić je magistar mendžmenta s iskustvom u struci dugim 26 godina. Radio je na poslovima izvršnog direktora banke, zamjenika generalnog direktora banke, savjetnika, samostalnog referenta.

 

– Kada sam tražio posao, najčešće nisam dobivao obrazloženja. Kada sam ih dobivao najčešči odgovor je “prekvalifikovan”. Sa biroa nikada nisam dobio nikakav poziv osim jednom kada su tražili radnika za arhivu i kada sam rekao da sam magistar samo su se zahvalili – izjavio je Sarihodžić.

 

 

Iz Zavoda za zapošljavanje Tuzlanskog kantona su kazali da oni najčešće posreduju za zapošljavanja u realnom sektoru.

 

– Poslodavci rijetko, skoro nikako ne potražuju osobe sa završenim poslijediplomskim studijem. Visokoobrazovane osobe diplomirane ili bachelori često su u postupku posredovanja. Inače, često posredujemo za magistre farmacije, ali oni po završetku studija svi stiču titulu magistra farmacije i nemaju drugo zvanje, tako da o njihovom zapošljavanju ne možemo govoriti kao o magistrima iz drugih oblasti – izjavila je Amela Makul stručna saradnica za informisanje u ZZZTK.

 

Ipak, nezaposlene osobe se moraju redovno javljati svakih 45 dana kako bi lično potvrdile svoj status i kako bi im bar bilo produženo zdravstveno osiguranje.

 

Izvor: Fokus

Više...

Korona napunila Psihijatriju

  • Objavljeno u BiH

 

Period pandemije virusa korona uticao je na povećan broj pacijenata u Klinici za psihijatriju UKC RS, te je tako u prvih osam mjeseci ove godine na liječenje upućeno 2.411 pacijenata, što je za 387 pacijenata više u odnosu na cijelu prošlu godinu, te za čak 645 pacijenata više u odnosu na 2019. godinu.

 

Kako su u Klinici za psihijatriju UKC RS kazali za "Nezavisne novine", trenutno se na bolničkom liječenju u ovoj klinici nalazi 50 pacijenata, te da je pandemija uticala na povećan broj javljanja pacijenata u ovu kliniku tokom 2020. godine u odnosu na 2019. godinu.

"U 2020. godini ta brojka iznosila 2.024 upućenih pacijenata, a 2019. godine je upućeno 1.766 pacijenata na bolničko liječenje", naveli su u Klinici za psihijatriju UKC RS, dodajući da se trend većeg broja pacijenata nastavio i ove godine.


"U prethodnom periodu, od početka godine do 20. avgusta, zabilježen je rast broja pacijenata na bolničkom liječenju, te je do danas na liječenje upućeno 2.411 pacijenata", rekli su u Klinici za psihijatriju UKC RS.

Ukazali su da je razlog za ovako povećan broj pacijenata upravo pandemija, koja ima znatne posljedice na mentalno zdravlje u smislu psihološkog stresa i pojave simptoma psihičkih poremećaja. Dodali su da je navedeni uticaj dodatno otežan mjerama socijalne izolacije, pretjerane tjeskobe ili pogoršanja simptoma osnovnog poremećaja.



Jadranka Stanković, specijalista psihijatrije i sistemski porodični psihoterapeut, za "Nezavisne novine" kazala je da je u periodu pandemije povećan broj slučajeva anksioznih poremećaja, koji su u vezi sa dugotrajnom izloženosti stresu.


"Veliki priliv informacija preko medija, ili od usta do usta, nažalost informacija koje često nisu povjerene, kod ljudi koji nisu medicinski obrazovani izaziva strah", rekla je Stankovićeva, dodajući da, kada je čovjek stalno izložen velikoj količini ovakvih informacija, dolazi do rasta anksioznosti.

Istakla je da stalno praćenje crne statistike kod ljudi izaziva nemir, nesanicu, te da što duže traje, crpi sve naše mehanizme odbrane i dovodi ljude u panične napade, kao i anksiozno-depresivnu simptomatologiju.

 

"Starim pacijentima su se bolesti pogoršale jer je dostupnost psihijatara bila smanjena, jer su ljekari bili angažovani u kovid sistem rada. Neki pacijenati, nažalost, u sklopu svoje bolesti jedva čekaju da prekinu sa uzimanjem terapija", navela je Stankovićeva, ističući da je potrebno više razgovarati o ovom problemu, te da se smanji negativni uticaj neprovjerenih informacija, kao i da psihijatrijske službe treba da budu što dostupnije.

Srđan Dušanić, profesor psihologije na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, za "Nezavisne novine" rekao je da je jedan od glavnih uzroka povećanog broja pacijenata želja za životom koja je povezana sa strahom od smrti, koji je virus korona povećao kod ljudi, i to ne samo da su u strahu za sopstveni život, već i za živote svojih najbližih.

 

"Sama bolest, kovid-19, puna je nepoznanica, a takođe smo zbog toga morali i da promijenimo naše ustaljene načine ponašanja", rekao je Dušanić, dodajući da i kada se pandemija malo smiri, primjetne su velike oscilacije u ponašanjima ljudi, te da će trebati određeno vrijeme da se pronađe balans.

 

Izvor: Nezavisne

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com