Menu

Princ iz Eleja 550x50

Nedjelja, 16 Maj 2021

Brčanski kik bokseri učestvovali na Evropskom kupu "Serbia open"

  • Objavljeno u Brcko

 

KBV "Jedinstvo" je 14-15.05.2021. godine, nastupio u Beogradu na WAKO Evropskom kupu "Serbia open" u kik boksu.

Turnir je okupio 13 zemalja sa 334 takmičara. Za KBV "Jedinstvo" su nastupili Marija i Cvijetin Vujanovic.

 

Cvijetin Vujanović je u prvom krugu naletio na prvaka Srbije i ujedno najboljeg protivnika na turniru, te je u izjednačenoj borbi izgubio.

 

Važno je napomenuti da je radio K1 disciplinu i da je njegov protivnik u sljedećem krugu eliminisao i Ukrajinca koji je bio favorit na turniru.

 

Marija Vujanović je u disciplini kick light imala težak raspored borni. Poslije dvije pobjede plasirala se u finale, gdje nažalost izgubila u jednoj teškoj borbi koja je do samog kraja bila jako neizvjesna. Ovo je veliki rezultat za klub kada uzmemo težinu Evropskog kupa.

 

Da naglasimo činjenicu da u zadnjih par godina ovaj klub svoje takmičare gradi kroz olimpijski boks, što ovom rezultatu u kik boksu daje dodatnu težinu.

 

Više...

Otvorena streljana streljačkog kluba “Strijelac”

  • Objavljeno u Brcko

 

U okviru sportskog društva „Bosona“ jučer je svečano otvorena streljana streljačkog kluba „Strijelac“. Predsjednik ovog društva Amir Sinanović rekao je da je ovaj projekat realizovan uz pomoć Vlade Brčko distrikta i mnogih volontera.

 

“Za prvi mjesec rada streljane smo predvidjeli samo rad vikendima, dok u drugom mjesecu počinjemo sa redovnim radom. Streljana je urađena po propisima 10 metara razdaljine, puca se vazdušnom puškom. Renoviranje prostora je iznosilo oko 15.000 KM”, reka je Sinanović.

 

Damir Pamukčić trener streljaštva iz Brčkog pohvalio je otvaranje streljane ukazavši na to koliko će to značiti svima koji se bave ovim sportom.

 

“Ovo je veliki korak i napredak za streljački sport u Distriktu. To je našem gradu nedostajalo i nadamo se da će ovaj čin biti inicijalna kapisla za aktiviranje većeg i savremenijeg strelišta koje Brčkom nedostaje”, rekao je Pamukčić.

 

Višetruki šmapion BiH u streljaštvu i olimpijski reprezentativac Nedžad Fazlija istakao je da mue uvijek drago kada se bilo gdje u našoj zemlji otvori neki sportski objekat gdje će neki budući šampionij kovati svoje medalje.

 

Inače jučerašnjem svečanom otvaranju streljane prisustvovao je i gradonačelnik Esed Kadrić.

 

 

Izvor: Radio Brčko

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com