Menu

Princ iz Eleja 550x50

Utorak, 18 Oktobar 2022

Mladi talenti ju jitsu kluba "Shogun" iz Brčkog okićeni medaljama u Istočnom Sarajevu

  • Objavljeno u Sport

 

U subotu, 15.10.2022.godine održan je deveti internacionalni ju jitsu turnir u Istočnom Sarajevu gdje je učestvovalo preko 30 klubova i vise od 400 učesnika.

Svojim prisustvom takmičenje su uveličali i polaznici ju jitsu kluba Shogun iz Brčkog. Zalaganjem i upornošću vratili su se bogatiji za 2 zlatne, 3 srebrne i 4 bronzane medalje.

"Naša djeca su zadovoljna, naravno uvijek može bolje. U narednom periodu nastavljamo sa redovnim treninzima a uporedo uređujemo i novi prostor za rad. Veselimo se novim izazovima koji su pred nama i očekujemo upis novih članova", zakljucila je trener Anabela Blagojevic.

Više...

Porodica Mulabegović: Zahvalnica na izrazu saosjećanja povodom smrti profesora Mulabegovića

  • Objavljeno u Brcko

 

„Dirnuti pažnjom i saosjećanjem koji su nam iskazani u trenucima naše tuge, zahvaljujemo prijateljima, rodbini i svim dragim ljudima koji su bili uz nas i izrazili divne riječi utjehe povodom gubitka našeg dragog tate i djeda, Šefika Mulabegovića.

Zahvaljujemo predstavnicima institucija Tuzlanskog kantona, Grada Tuzla, Univerziteta Tuzla, Ekonomskog fakulteta Tuzla, Distrikta Brčko, Ekonomskog fakulteta Brčko,Preporoda Brčko kao i predstavnicima Islamske zajednice na toplim riječima zahvalnosti za svu dobrotu koju je naš tata tako nesebično dijelio za svoga života.

 

Nas porodicu, iako i dalje neizmjerno tužne, tim riječima ste učinili ponosnim na našeg tatu i djeda.

 

Zahvalna porodica“

Više...

Predstavnici JZU Zdravstveni centar Brčko učestvovali na konferenciji “Setrinstvo – jedna profesija, mnogo uloga”

 

Na dvodnevnoj konferenciji pod sloganom “Sestrinstvo – jedna profesija, mnogo uloga” koja je održana tokom proteklog vikenda u glavnom gradu BiH prisustovalo je oko 400 učesnika iz cijele Bosne i Hercegovine i regiona.

 

Predstavnici Javne zdravstvene ustanove Zdravstveni centar Brčko učestvovali su na pomenutoj konferenciji, a jedan od predavača na panel diskusiji bio je i glavni tehničar patronažne službe Javne zdravstvene ustanove Zdravstveni centar Brčko Mirza Hodžić.

 

“Ciljevi održane konferencije jesu jačanje sestrinske profesije, reforma zdravstvenog sistema, standardizacija sestrinske prakse kroz standardne operativne procedure, te upotreba sestrinske dokumentacije u praksi čime bi se dokumentovao rad medicinskih sestara”, rekao je Hodžić.

 

Hodžić je istaknuo važnost saradnje patronažne službe sa drugim institucijama i organizacijama

 

“Na predavanju sam imao priliku da ukažem na značaj saradnje patronažne službe sa Centrom za mentalno zdravlje, Centrom za socijalni rad te ostalim udruženjima i institucijama ističući važnost na održavanju mentalnog, fizičkog i socijalnog zdravlja naše populacije”, rekao je Hodžić.

 

Govoreći o trećoj fazi projketa Mirza Hodžić kaže da je planirana uskoro i treba da uključi još veći broj zdravstvenih ustanova iz cijele Bosne i Hercegovine i regiona, a sa ciljem što bolje povezanosti medicinskih radnika i pružanja usluge pacijentima.

 

Izvor: Radio Brčko

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com