Menu

Princ iz Eleja 550x50

Subota, 13 Mart 2021

Moćan osjećaj nepravde

ediMada nije sklon tvrdnji da je svojim posjetama prijedorskim logorima Omarskoj i Trnopolju 5. avgusta 1992. godine spasio na stotine zatočenika, nesumnjiva je činjenica da ga oni s pravom smatraju svojim spasiocem. Kao takav, Ed Vulliamy i treba biti upamćen. Uz to bi se, bez dileme, trebalo dodati i da je ovaj novinar jedan od onih neumornih boraca za istinu o ratovima u bivšoj Jugoslaviji.

 

 

Više...

Hirsi Ali ili legitimiranje kulturnog imperijalizma

is9Protekle je sedmice Jutarnji list objavio “ekskluzivni” intervju s Ayaan Hirsi Ali. No ono što je u njemu ekskluzivno nisu stavovi Hirsi Ali, koji su takvi kakvi jesu duže od dva desetljeća, već možda samo činjenica da Jutarnji prvi put pravi intervju s njom. Najpoznatija otpadnica od islama, kako je ispravno naziva Jutarnji u naslovu – jer i mi muslimani vjerujemo da od islama otpada ono što je kvarno i što mu svakako nikada stvarno nije ni pripadalo – i u ovom je razgovoru ponovila rečenice koje je mnogo puta izgovorila u svojim knjigama i drugim intervjuima. Iz nekog razloga, Jutarnjem su te rečenice ekskluzivne.

 

 

Više...

Hrvati opet mogu u BiH kupiti robe do 550 KM bez da plate PDV

hrvatska bih 810x493 1Nakon odluke da žitelji pograničnih područja Hrvatske mogu uvesti samo robe u vrijednosti do 300 kuna (75 KM) kupljene u BiH umjesto dosadašnjih 2200 kuna po osobi (550 KM), reagirali su mnogi, a posebno Udruga gospodarstvenika Posušje i lokalni lideri Ante Begić, Ljubo Grizelj te Vedran Markotić koji su svoje probleme iznijeli Zvonku Milasu, državnom tajniku za Hrvate izvan RH. I reakcija je uspjela. Stvari su vraćene na staro, piše Večernji list BiH.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com