Menu

Princ iz Eleja 550x50

Srijeda, 24 Mart 2021

Jeste li sigurni da je vaše maslinovo ulje zaista ekstra djevičansko? Ovaj trik će vam to otkriti

maslinovo ulje2000x1190 595fade5dee30Čak više od polovice maslinovih ulja koja se na našem tržištu prodaju kao ekstra djevičanska ne odgovaraju deklaraciji! Ovaj porazni podatak objavio je Državni inspektorat nakon provedene analize. Važno je pritom reći da se utvrđene “nesukladnosti” ne odnose na zdravstvenu ispravnost. Riječ je, naime, jednostavno o nižoj kategoriji od deklarirane na proizvodu. Zato je važno znati kako prepoznati pravo ekstra djevičansko maslinovo ulje.

 

 

Više...

Staje se u kraj zlouptrebama vezanim za dječiji doplatak: U pripremi software za praćenje korisnika

  • Objavljeno u Brcko

šadić mujkanovićNa današnjem skupštinskom zasjedanju, šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge odgovorio je na usmeno poslaničko pitanje Admira Mujkanovića koji je pitao o kojem se tačno broju djece radi, a koja žive na teritoriji Brčko distrikta BiH i ostvaruju pravo na dječiji dodatak, kao i koliko je onih koji su samo prijavljeni na prostoru Brčko distrikta BiH, a žive negdje drugo i ostvaruju ovo pravo. Uz sve navedeno, pitanje je bilo usmjereno i na konkretan iznos budžetskih implikacija za ove namjene.

Više...

Javni poziv za realizaciju projekta Mladi u biznisu

  • Objavljeno u Brcko

 

Javni poziv ima za cilj pružiti podršku u realizaciji projekta "Mladi u biznisu" koji finansira Vlada Brčko distrikta, a čija je osnovna svrha doprinos povećanju zaposlenosti i samozapošljavanja mladih do 35 godina starosti prijavljenih na evidenciju Zavoda za zapošljavanja ali i drugih nezaposlenih lica koji ispunjavaju uslove a koji se ne nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje.

 

(1) Javni poziv počinje teći 11.03.2021. godine i završava se 09.04.2021. godine

 

(2) Tekst Javnog poziva zainteresovana lica mogu preuzeti sa web stranice Zavoda www.zzzbrcko.org ili u prostorijama Zavoda

 

(3)Prijavu za javni poziv aplikant predaje lično u prostorijama Zavoda

Više...

Vlada okončala petu redovnu sjednicu

  • Objavljeno u Brcko

 

U nastavku pete redovne sjednice Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je Prijedloga zaključka o davanju saglasnosti na pružanje pomoći od strane MMF-a u provođenju preporuka Misije iz 2020. godine u pogledu unapređenja nadzora nad javnim preduzećima u Brčko distriktu BiH u skladu s propisima iz oblasti računovodstva, na prijedlog Direkcije za finansije Brčko distrikta BiH.

 

Primljen je k znanju Izvještaj o radu Komisije za papire od vrijednosti Brčko distrikta BiH za 2020. godinu.

 

Započeta je i šesta redovna sjednica na kojoj je usvojen Prijedlog pravilnika o izmjenama Pravilnika o radu službenika i namještenika u organima javne uprave Brčko distrikta Bosne i Hercegovine te primljena k znanju informacija i usvojen zaključak Vlade u vezi sa plasiranjem novčanih sredstava kroz kreditne linije s ciljem razvoja poljoprivrede na području Brčko distrikta BiH.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com