Menu

Srijeda, 10 Maj 2023

Neđici Mijajlović Gran prix na Kipru!

Naša sugrađanka Neđica Mijajlović nas je i ovaj put ispunila ponosom osvojivši najveće priznanje, GRAND PRIX na međunarodnom muzičkom festivalu “Mediterranean stars 2023" koji se održavao na Kipru od 4-9 maja. Neđica je u konkurenciji deset zemalja (Jermenija, Makedonija, Kipar, ^e{ka, Litvanija, Estonija, Italija, Slovenija, Bugarska, Kina) osvojiv{i najve}i broj bodova jo{ jednom potvrdila da je na samom vrhu najboljih pjeva~a svjetske scene.

Više...

Atos/Đurić: Sve je otišlo u mnogo krivom smjeru za sve nas

  • Objavljeno u Brcko

Međunarodni plivački maraton, plivački klub Atos Sava Brčko i predsjednik Draško Đurić su dio sportskoh događaja, organizacija i pojedinaca koje su građani dostrikta prepoznali po radu i rezultatima. 

Međutim, predsjednik Atosa, Draško Đurić se oglasio na facebook. Preporuka. Pročitati i pogledati video. 

Više...

Komunalno: Održavanje javnih zelenih površina

ODRŽAVANJE JAVNIH ZELENIH POVRŠINA
I ove sedmice zaposlenici RJ Čistoća – Službe za javnu higijenu, realizuju redovne proljećne aktivnosti na uređenju javnih zelenih površina - košenje, orezivanje žive ograde, okopavanje trajnica, ružičnjaka, cvjetnih gredica, kultivara i grmova.
Rade i na uređenju novog dijela Bulevara Mira, gdje su zasadili nove gredice sa ružama i ukrasnim grmovima - bijele ruže i grmovi Photinia i Prunus angustifolia. Takođe su dopunili i novozasađenu gredicu sa crvenim ružama na kružnom toku u Eš naselju.

Više...

SIPA izvršila privremenu obustavu transakcija za devet fizičkih osoba i šest pravnih osoba

  • Objavljeno u BiH

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) juče su (9.5.2023. godine), u okviru koordinirane operativne akcije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo kodnog naziva „Start“, koja je realizirana pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, preduzeli mjere i radnje u okviru kojih su izvršili provjere računa u bankama za devet fizičkih osoba i šest pravnih osoba.

Više...

Započeta 3. redovna sjednica Vlade

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine započela je danas 3. redovnu sjednicu odobravanjem prijedloga Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu za korištenje sredstava rezerve iz Budžeta Distrikta za 2023. godinu, u svrhu izvođenja radova na sanaciji klizišta na trasi glavnog Savskog nasipa u naselju Krepšić, kao i usluga vršenja stručnog nadzora nad izvođenjem radova sanacije. Za ove potrebe izdvojit će se sredstva u iznosu od 170.000,00 KM.

Više...

Novi direktore JP Komunalno Brcko "Na pos'o, odmah"

  • Objavljeno u Brcko

Građani Brčko distrikta Bosne i Hercegovine posljednih godina svjedoci su evidentom padu kvaliteta svih komunalnih usluga ali i kontinuiranom povećanju cijena: odvoz smeća, vode i električne energija.
Zadnje vrijeme građani sve glasnije ukazuju na probleme: odvoz i zbrinjavanje otpada a posebno neke lokacije u samom i centru grada danima pa i sedmicama nemaju uredan odvoz smeća, česti prekidi u vodosnadbijevanju a neka seoska područja u jugozapadnom dijelu često nemaju vode isko se to ranijih godina nije dešavalo.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com