Menu

Ponedjeljak, 22 Maj 2023

Obilježena 31 godina od smrti 12 beba

 • Objavljeno u Brcko

U Brčkom je danas obilježena 31 godina od smrti 12 beba usljed nedostatka kiseonika u banjalučkom Kliničkom centru, te je tim povodom položeno cvijeće na Spomenik srpskim braniocima Brčkog.

Više...

Policija i Tužilaštvo Brčko distrikta BiH izdali zahtjev za dostavu podatka iz JP KOMUNALNO BRČKO zbog spornog konkursa za Direktora!

 • Objavljeno u Brcko

Nakon što je redakcija Portala “TIMES.BA” nizom tekstova iznijela informacije u javnost šta se dešava u “JP KOMUNALNO BRČKO” povodom nezakonitog poništenja konkursa kao i sprovođenja novog kada je u pitanju izmjena obrasca o čemu smo ranije i pisali u jednom od naših tekstova. 

Putem svojih izvora saznali smo da su nakon toga tačnije danas prije nekoliko sati Policija i Tužilaštvo Brčko distrikta BiH izdali su naredbu sa  zahtjevom da im se dostave podatci po hitnom postupku iz “JP KOMUNALNO BRČKO” vezano za aferu poništenog konkursa ali i raspisivanja novog za direktora JKP Brčko..

Kako saznajemo oni zahtijevaju da im “JP KOMUNALNO BRČKO” odnosno Upravni Odbor JKP dostavi sljedeće podatke:

 

 1. Odluka o raspisivanju javnog konkursa za izbor i imenovanje direktora J P ‘Komunalno Brčko” d.o.o Brčko distrikta BiH
 1. Kopiju zapisnika 41 vanredne sjednice Upravnog odbora J P Komunalno Brčko • Javni konkurs za izbor direktora J P “Komunalno Brčko” d.o.o Brčko distrikta BiH ( na period od 4 godine)
 1. Prijavni obrazac za Javni konkurs za izbor direktora J P “Komunalno Brčko” d o.o Brčko distrikta BiH ( na period od 4 godine) 
 1. Spisak prijavljenih kandidata za poziciju Direktora – J P Komunalno s cjelokupnom dostavljenom dokumentacijom kandidata o ispunjavanju Opštih i posebnih uslova
 1. Pravilnik o zapošljavanju u J P Komunalno Brčko” d oo Brčko distrikt BiH 2023 godine
 1. Kopija zapisnika Upravnog odbora J P “Komunalno Brčko”, na kojem je donesena Odluka o poništenju Javnog konkursa, broj predmeta.
 1. Odluka o poništenju Javnog konkursa

No pored ovoga navedenog u međuvremenu smo saznali da je uzalud upozorenjima našeg portala da bi do ovoga trebalo doći zbog nezakonitih radnji što je bilo i logično, u redovima Upravnog Odbora JPK nastao opšti haos zbog ovog zahtjeva Policije i Tužilaštva Brčko distrikta BiH a koji je zaprimljen prije nekoliko sati u JKP. 

Kako saznajemo UO JKP je za večeras u 20:00 sati sazvao hitnu vanrednu sjednicu. Pitamo se koliko će biti takvih sjednica odnosno hoće li biti svaki dan po jedna vanredna i hitna sjednica UO vezano za sporni Konkurs za direktora JPK. 

Kakav će biti ishod svega još uvijek ne znamo ali vjerujemo da za sve one koji ne poštuju zakon i odudaraju iz istog slijedi sankcija.

Više...

Građanski aktivizam: I dalje problem sa raspodjelom budžetskih sredstva nvo u distriktu

 • Objavljeno u Brcko

"Prema nezvaničnim informacija koje smo dobili iz više izvora bliskih Vladi Brčko distrikta BiH, pojedini političari nisu zadovoljni rezultatima javnog poziva i ne žele da podrže rad ranije Komisije, čime ponovo potvrđuju poraz pravne države u odnosu na stranačke interese.”, navode iz UG “Demos”.
Vlasti Brčko distrikta odugovlače da objave konačnu listu prihvaćenih aplikacija neprofitnih organizacija iz oblasti kulture i sporta, po javnom pozivu od 20. marta, zbog nezadovoljstva dijela članova Vlade, čiji “miljenici” nisu zadovoljili konkursnu proceduru i dobili donaciju.

Više...

Brčanski Šampioni osvijili bambi kup

 • Objavljeno u Sport

Poroteklog vikenda Škola malog fudbala "Šamioni" su učestvovali na Međunarodnom turniru u Tuzli u organizaciji SK BAMBI Tuzla sa generacijama 2011g i 2015g.

➡️ Prvo su na teren izašli naši najmlađi Šampioni i nakon 3 pobjede i jedan poraz nisu uspjeli proći grupu zbog gol razlike. Odigrali si naši Šampioni odlično turnir ali jedan nesretan gol je odlučio o daljem prolazu. Možemo biti ponosni na naše najmlađe Šampione.

Više...

Na evidenciji Zavoda za zapošljavanje više od 8.000 nezaposlenih Brčko

 • Objavljeno u Brcko

Na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta prema poslednjim podacima nalazi se 8.607 nezaposlenih lica od kojih su 5.150 žene, saopštili su iz te institucije.

Prema navodima Zavoda najviše je NK radnika i to 2.938 ( 34,13 %) dok je 2.308 (26,81%) sa SSS i 2.278 (26,46 %) KV radnika. Posao čeka i 907 (10,53%) VSS radnika, 36 (0,41%) VŠS, 17 (0,19 %) VK i 123 (1,42 %) PK radnika.

Više...

Svjesno kršenje zakona i pogodovanje u režiji Upravnog odbora menadžmenta “JP Komunalno Brčko”!?

Nakon tekstova koje smo objavili u prošlom proteklom periodu u vezi sumnjivih i očiglednih nezakonitih radnji kada je u pitanju Javno Preduzeće Komunalno u Brčkom odnosno kada je u pitanju stari poništeni konkurs kao i novi raspisani za Direktora JKP Brčko. 

Redakcija Portala “TIMES.BA” prenosi nova saznanja do kojih smo došli putem svojih izvora a koje se tiču prethodnih naših tekstova i sumnjivih radnji u JKP „Komunalno Brčko“.

Više...

Policija distrikta: Evidentirana su četiri krivična djela

I Z V J E Š T A J Z A M E D I J E
sa pregledom značajnih sigurnosnih događaja
u periodu od 19.05. od 06,00 sati do 22.05.2023. godine do 06,00 sati

KRIMINALITET:
- U navedenom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH evidentirana su četiri krivična djela i to “Krađa” iz člana 280 stav (1),“Teška krađa” iz člana 281. stav (1), zatim „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 232 stav (1) i "Napad na službeno lice u obavljanju poslova bezbijednosti" iz člana 353 stav 1 i "Laka tjelesna povreda" iz člana 170. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.
- Izdvajamo događaj od dana 19.05.2023. godine kada su policijski službenici nakon preduzimanja planskih istražnih mjera i radnji pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH po Naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta BiH, realizovali akciju kodnog naziva „TANGO“ usmjerenu na sprečavanje „Neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga“. Tokom akcije izvršeni su pretresi tri lica i pet stambenih objekata na ukupno pet lokacija u Brčko distriktu BiH. Tokom pretresa pronađeno je i privremeno oduzeto 797,534 grama materije koja svojim izgledom asocira na „Amfetamin speed“, 190,718 grama biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuana“, dva gasna pištolja, četiri mobilna telefona, jedna digitalna vaga, više pvc vrećica za pakovanje opojne droge, jedan GPS uređaj, jedan DVR snimač, te određena količina novca u raznim apoenima i valutama. Pronađeni predmeti će biti korišteni u krivičnom postupku. Tokom akcije slobode su lišena lica inicijala R.I. rođena 1998. godine, C.F. rođen 2000. godine i V.C. rođena 1969. godine svi iz Brčkog. Protiv navedenih lica će nakon kriminalističke obrade biti podnešen Izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta BiH zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo

JAVNI RED I MIR:
- U izvještajnom periodu evidentirana su dva događaja narušavanja javnog reda i mira u kojima su lica inicijala S.K. rođen 1979. godine iz Brčkog i D.S. rođen 1982. godine iz Mirosavaca lišeni slobode zbog počinjenih prekršaja iz člana 4. „Drsko ponašanje” i člana 8. „ Ometanje vršenja službenih poslova i zadataka” Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

SAOBRAĆAJ:
- U izvještajnom periodu dogodile su se dvije saobraćajne nezgode.
- Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 21 vozača i vozilo. Od toga devet vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola, dva koji su vozilima upravljali prije sticanja prava na upravljanje, sedam koji su upravljali neregistrovanim vozilima, tri koji su upravljali neregistrovanim vozilima, dva jer nisu imali naznačenu odgovarajuću kategoriju u vozačkim dozvolama, jednog jer je vozilom upravljao nakon isteka važnosti potvrde o registraciji i četiri koji su upravljali vozilima bez potvrde o poznavanju propisa.

 

 
Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com