Menu

Četvrtak, 04 Maj 2023

Raspisan konkurs za direktora JP "Komunalno Brčko", Ko će biti novi direktor!?

  • Objavljeno u Brcko

komunalnobrcko

Javno preduzeće "Komunalno Brčko" doo raspisalo je javni konkurs za izbor i imenovanje direktora ovog preduzeća na period od četiri godine.
Prema već raspisanom konkursu koji je otvoren do 8. maja 2023 godine već je poznato ko će biti novi.
Javni konkurs je raspisan 26. aprila i otvoren je do 8.maja, a prema uslovma novi direktor mora imati minumalno VSS- ekonomskog, pravnog ili tehničkog smijera kao i minimalno pet godina radnog iskustva.
Direktora JP "Komunalno Brčko" bira upravni odbor.

Više...

Skupština 10.maja: O dječijoj zaštiti, javnom interesu, kapitalnim projektima…

skupstina brcko prazna 696x511Šefovi poslaničkih klubova i predstavnici Vlade Distrikta održali su danas pripremni sastanak radi utvrđivanja dnevnog reda za 44. redovnu sjednicu Skupštine Brčko distrikta BiH.Dogovoreno je da na dnevnom redu bude 14 tačaka među kojima je Nacrt zakona o dopuni Zakona o javnoj upravi Brčko distrikta te nacrti zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dječijoj zaštiti i Zakona o zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti, svi u prvom čitanju.

Više...

Mirsadu Đapi CIK zabranio učešće na sljedećim izborima

IMG 6596CIK BiH je danas na 36. sjednici u postupku utvrđivanja kršenja odredbi Zakona o finansiranju političkih stranaka zbog nepodnošenja godišnjeg finansijskog izvještaja za 2021. godinu izrekla administrativne mjera uskraćivanja prava da se kandidiraju na narednim izborima za 24 političke stranke.

Više...

Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta: 8.607 nezaposlenih,

  • Objavljeno u Brcko

zavod Na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta, prema posljednjim podacima, nalazi se 8.607 nezaposlenih osoba od kojih su 5.150 žene.

Najviše je NK radnika i to 2.938 (34,13 posto), dok je 2.308 (26,81 posto) sa SSS i 2.278 (26,46 posto) KV radnika. Posao čeka i 907 (10,53 posto) VSS radnika, 36 (0,41 posto) VŠS, 17 (0,19 posto) VK i 123 (1,42 posto) PK.

Najveći broj nezaposlenih evidentiranih na Zavodu za zapošljavanje je starosti od 30 do 50 godina starosti.

Više...

Brčak pronašao torbicu sa novcem koji je zadržao i dobio optužnicu

  • Objavljeno u Brcko

parepra 

M.P. optužen je da je zadržao pronađenu torbu sa 3.500 KM, a protiv njega je optužnicu podiglo Tužilaštvo Brčko distrikta.

R.M. je 4. novembra prošle godine na parkingu benzinske pumpe koja se nalazi u Brezovu Polju u Brčkom na gepeku “škode” ostavio svoju torbicu u kojoj su se nalazila njegova lična dokumenta, mobilni telefon, te novac u raznim valutama.

Više...

Sportsko društvo invalida “Jedinstvo Boće”

  • Objavljeno u Sport

oo Sportsko društvo invalida “Jedinstvo Boće” iz Brčkog je 29.04.2023. godine učestvovalo na Međunarodnim sportskim igrama invalida “Bljesak 2023” u Slavonskom Brodu.

Takmičenje se odvijalo u 4 sporta i to: boćanje, kuglanje, sjedeća odbojka i košarka u kolicima.
Naša ekipa je nastupila na takmičenju u sjedećoj odbojci na kojem se takmičilo 6 ekipa iz R. Hrvatske i dvije ekipe iz BiH.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com