Menu

IMG 6772

Srijeda, 03 Maj 2023

Dedeić/Ilić/Delić: Odbijeno potvrđivanje optužnice iz akcije Sistem

  • Objavljeno u Brcko

IMG 6495Zbog nezakonitosti vlastitih odluka koje je donio tokom istrage, Osnovni sud Brčko distrikta BiH odlučio je nepotvrditi optužnicu Tužilaštva Distrikta podignutu protiv četvoro lica osumnjičenih u antikorupcijskoj akciji Sistem u slučaju optužbi za korupciju u Zavodu za planiranje, projektovanje i razvoj Distrikta.

Više...

BH Telecom prvi u BiH uvodi VoLTE uslugu

dfs Kompanija BH Telecom na 24. Međunarodnom sajmu privrede u Mostaru prezentovala je rezultate svog višegodišnjeg ulaganja u pametna rješenja, napredne tehnologije i infrastrukturu, uključujući i VoLTE uslugu u mobilnoj mreži, pored ostale bogate i raznovrsne ponude.

Više...

Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu sredstava u Programu stambenog zbrinjavanja

raslejeniOdjeljenje za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine objavilo je Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu sredstava u Programu stambenog zbrinjavanja, sanacija/rekonstrukcija ratom oštećenih/porušenih stambenih jedinica na području Brčko distrikta BiH.

Pomoć za stambeno zbrinjavanje, sanacija/rekonstrukcija, ratom oštećenih/porušenih stambenih jedinica, dodjeljuje se vlasnicima stambenih jedinica na području Brčko distrikta BiH čije stambene jedinice, usljed oštećenja u ratu, ne zadovoljavaju minimalne stambene uslove shodno Standardima za obnovu i izgradnju stambenih jedinica i objekata u svrhu stambenog zbrinjavanja

Više...

Novi premijer i ministri se useljavaju u zgradu Vlade Federacije BiH

valdsafdb Nakon što je krajem prošlog mjeseca Zastupnički dom bh. entiteta Federacija Bosne i Hercegovine izglasao novu Vladu ovog entiteta na čelu sa premijerom Nerminom Nikšićem, danas će on i novi ministri zvanično preuzeti novi mandat.

Novu vladu čine SDP, Narod i pravda, Naša stranka, HDZ BiH i HDZ 1990. Na pozicije su imenovani:

Više...

Svjetski dan slobode medija: BiH nazaduje

  • Objavljeno u BiH

df23 Svjetski je dan slobode medija. Generalna skupština UN proglasila je 3. maj ovim danom da bi podigla svijest o važnosti slobode medija i podsjetila vlade da je njihova dužnost poštovati i osigurati slobodu izražavanja.

Prema Svjetskom indexu medijskih sloboda Reportera bez granica naša država je tokom 2022. godine nazadovala u medijskim slobodama i nalazila se na 67. poziciji, poslije svih zemalja okruženja, osim Srbije.

Više...

Oskrnavljeni grobovi roditelja Zorana Kokanovića Brčko

  • Objavljeno u Brcko

konakonovic Nezapamćen vandalski čin zabilježen je danas na groblju u brčanskoj Srpskoj Varoši.

NN lice ili više njih su, najvjerovatnije u toku noći, upotrebom fizičke snage i podesnog predmeta izvršili nasilno lupanje spomenika pokojnih Dušana i Mare Kokanović, roditelja poslanika u NSRS Zorana Kokanovića, potvrđeno je za nula49.com. Podsjećamo.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com