Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 3532

Petak, 26 Maj 2023

Gasi li se sport i kultura u Brčko distriku BiH?

  • Objavljeno u Brcko

Vlada Brčko distrikta BiH nije usvojila prijedlog konačne liste projekata/programa u Odjeljenju za privredni razvoj, sport i kulturu.

Krajem maja 2023. godine sportski i kulturni kolektivi opet su ostali bez podrške Vlade Brčko distrikta BiH i samim tim izgubili mogućnost da učestvuju u takmičenjima.

Više...

Efendić o hapšenjima: Vidi se jedna vrsta političke konekcije

  • Objavljeno u BiH

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu i načelnik općine Novi Grad Semir Efendić gostujući na TVSA govorio je o novim policijskim akcijama, političkoj sceni, situaciji u stranci, kao i o mnogim drugim temama.

Ovih dana su učestale nove policijske akcije u Sarajevu, gdje su na nekoliko lokacija čak izvršeni i pretresi. Efendić kaže kako o mnogima zna samo ono što je pročitao u medijima.

Više...

Usvojena inicijativa Pamukčić- Iljazovića: Puna plaća za oboljele od malignih bolesti

Na posljednjem skupštinskom zasjedanju zastupnici brčanske Skupštine pored ostalog su jednoglasno prihvatili inicijativu da osobe oboljele od malignih bolesti za vrijeme bolovanja primaju 100 postotnu plaću.

„Najviše vremena je potrošeno na analizu odnosno podršku inicijativi za izmjene Zakona o zdravstvenoj zaštiti u Distriktu u koje treba uvesti pravo na punu platu osobama oboljelim od malignih bolesti za vrijeme kada su privremeno spriječene da rade, odnosno nalaze se na bolovanju“, rekao je predsjednik Skupštine, SNSD-ov Siniša Milić.

Više...

U toku kulturna manifestacija Proljeće u gradu

  • Objavljeno u Brcko

"U Brčko distriktu BiH u toku je održavanje kulturne manifestacije „Proljeće u gradu“ koja je započela 15. maja i trajaće do 15. juna, a realiziraju je brčanske institucije kulture u gradskom i ruralnom području, Domu kulture, galeriji, biblioteci, muzeju, školama i vrtićima. Šef Pododjela za sport, kulturu i turizam, Jakov Amidžić za Radio Brčko kazao je da se manifestacija „Proljeće u gradu“ sastoji od književnih, likovnih, kazališnih, muzičkih i drugih umjetničkih projekata.

Više...

Objavljena preliminarna rang lista studenata

 Odjeljenje za obrazovanje Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine objavilo je Preliminarnu rang-listu studenata.

Student koji je nezadovoljan Preliminarnom rang-listom ima pravo prigovora u roku od osam dana od dana objavljivanja Preliminarne rang liste na oglasnoj tabli, na web stranici Odjeljenja za obrazovanje i na web stranici Vlade Brčko distrikta BiH tj. u periodu od 26.5.2023. do 2.6.2023. godine.

Više...

Građani nezadovoljni uslugom košenja i održavanje zelenih površina!?

  • Objavljeno u Brcko

Osnovna djelatnost JP „Komunalno Brčko“ je pružanje visokokvalitetnih javnih usluga distribucije i snabdijevanja električnom energijom, proizvodnje i distribucije vode, prikupljanja, transporta i deponovanja komunalnog otpada i održavanja javnih površina. U cilju što kvalitetnijeg obavljanja usluga iz primarnog domena rada organizovane su četiri radne jedinice: Elektrodistribucija, Vodovod i kanalizacija, Administracija i Čistoća.

Više...

Javni poslovi: Otkrivamo koje će se ulice raditi u narednom period

  • Objavljeno u Brcko

Nakon provedenom postupa za nabavku radova na izgradnji i rekonstrukciju puteva, ulica i trotoara na području Brčko distrikta biH- ukupno je trebalo biti  realizovano 44 lota za potrebe Odjeljenje za javne poslove. Izabrani kao najpovoljniji ponuđači kojima će biti dodjeljen ugovor po pojedinim lotovima su:

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com