Menu

IMG 6772

Petak, 05 Maj 2023

Šta sad?!

  • Objavljeno u Brcko

IMG 6683Slučajevi u regionu koji su nas sve potresli, i nastavljuju se, s tendencijom da se prelivaju, kako širom Srbije, tako i u našu zemlju, tragedije su, koje lede krv u žilama.

Više...

Brčko- Dan Evrope 2023: BiH oduvijek u srcu Evrope

  • Objavljeno u BiH

daneuDan Evrope simbolično obilježava trenutak kada je 9. maja 1950. francuski ministar vanjskih poslova Robert Schuman najavio plan da rat u Evropi učini ne samo nezamislivim, već i materijalno nemogućim kroz blisku integraciju evropskih ekonomija. Ovaj mirovni projekat postaje Evropska unija, i u tom kontekstu, osiguravanje da Zapadni Balkan postane dio Evropske unije ima poseban značaj. U maju 2023. godine Bosna i Hercegovina će obilježiti svoj prvi Dan Evrope kao zemlja kandidat za članstvo u Evropskoj uniji.

Više...

I šta sad? Izgradnja Gradskog stadiona neće biti završena kako je ugovorom predviđeno

  • Objavljeno u Brcko

stadionjedRadovi na nastavku izgradnje Gradskog stadiona u Brčkom ne teku planiranom dinamikom i sasvim je izvjesno da neće moći biti završeni do kraja juna kako je to ugovorom predviđeno.
Izvođač radova je imao rok od 15 mjeseci za završetak svih radova četvrte faze nastavka izgradnje stadiona u Brčkom.
Polovinom februara mjeseca prošle godine Vlada Brčko distrikta je kao investitor potpisala ugovor sa odabranim izvođačem radova kojim su između ostalog predviđeni i sanacioni radovi na konstrukciji objekta, završna hidroizolacija svih vanjskih površina – tribina, kao i zatvaranje cjelokupne zapadne tribine fasadnom konstrukcijom s ugradnjom pripadajuće aluminijumske bravarije.

Više...

Prihodi od indirektnih poreza ove godine veći, Distriktu 74 milion KM

  • Objavljeno u BiH

direkcijaPrihodi od indirektnih poreza za četiri mjeseca 2023. godine iznosili su 3 milijarde i 204 miliona KM i veći su za 199 miliona KM ili 6,61 posto u odnosu na isti period 2022. godine kada su iznosili 3 milijarde i 5 miliona KM.Nakon što je UIO u četiri mjeseca 2023. godine privredi vratila 714 miliona KM po osnovu povrata PDV-a, neto prikupljeni prihodi koji su otišli u raspodjelu korisnicima, a to su država, entiteti i Brčko distrikt, iznosili su 2 milijarde i 489 miliona KM i veći su za 134 miliona KM u odnosu na prihode koje su sa Jedinstvenog računa korisnici dobili za isti period 2022. godine.

Više...

Distrikt će platiti 4 miliona za uslugu odvoza smeća na deponiju

  • Objavljeno u Brcko

lukaBRCKO OTPAD Odjeljnje za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine ove godine raspisao je tender – okvirni sporazum na 4 godine za uslugu odlaganja otpada, kanalizacione uslige I druge sanitarne usluge.

Na osnovu objavljenog tendera Odjeljenje nije podijelo na lotove jer je usluga konstanta. A prema procijenjenoj vrijednost iz budžeta Brčko distrikta iskeširat će se 4.000.000,00 KM bez pdv za ovu uslugu. “Usluga deponovanja mješovitog komunalnog otpada sa područja Brčko distrikta BiH”.

Više...

Komisija za sukob interesa nabavlja novi automobil za 50tak hiljada

  • Objavljeno u Brcko

automobiliZakonom o sprečavanju sukoba interesa u institucijama Brčko distrikta Bosne i Hercegovine propisuju se posebne obaveze nosilaca javnih funkcija na nivou Brčko distrikta BiH s ciljem sprečavanja sukoba interesa u obavljanju javne funkcije, obaveza podnošenja i sadržaj Izvještaja o imovinskom stanju nosilaca javne funkcije, osnivanje, nadležnost i postupanje Komisije za odlučivanje o sukobu interesa u provođenju Zakona, kao i druga pitanja od značaja za provođenje ovog zakona.

Više...

U Distriktu 5. maj proglašen Danom žalosti

zasdt Gradonačolnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić 5. maj, 2023. godine proglasio je Danom žalosti zbog smrtonosne pucnjave koja se dogodila u osnovnoj školi u Beogradu u kojoj je ubijeno osam učenika i čuvar škole.

Dan žalosti se obilјežava obaveznim isticanjem zastave BiH na pola koplјa, odnosno jarbola, na zgradama Vlade i institucija Distrikta.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com